Fåglar inpå livet : i ord och bild (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2018-10-08
Upplaga
1
Förlag
Kalamus Förlag
Medarbetare
Niemi, Tero (foto)
Dimensioner
300 x 210 x 25 mm
Vikt
1460 g
SAB
Ugg
ISBN
9789163914232

Fåglar inpå livet : i ord och bild

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2018-10-08
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Fåglar inpå livet" berättar på ett underhållande sätt om fåglars ekologi, häckningsbiologi, beteende och mycket annat. Boken tar upp alla vanliga svenska fågelarter och några mindre vanliga som har stort allmänt intresse, sammanlagt 122 arter.

Fåglarnas liv är ofta på flera sätt beroende av människans verksamhet och hur den förändrar miljön. Därför blir växelspelet mellan fåglarnas värld och människornas värld ett ofta återkommande tema i de utförliga beskrivningarna av fågelarterna. Detsamma gäller fåglarnas ekologi, främst deras förhållande till naturmiljön.

"Fåglar inpå livet" riktar sig till både nybörjare och mer försigkomna. Facktermer förklaras i en ordlista. För varje art finns mycket utförliga faktarutor. Därför fungerar boken både som läsebok och uppslagsbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fåglar inpå livet : i ord och bild
  2. +
  3. Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare av Marie Jury, Helén Bjurberg (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fåglar inpå livet : i ord och bild. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok om vanliga fåglars vanor
    Suzanne, 9 november 2020

    Typ av bok som jag länge saknat. Ger info om mycket i fåglarnas liv, som utbredning habitat häckningsvanor mm. Dock knappast avsedd att bestämma arter.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kjell-Arne Larsson

  • Fåglar : 30 arter i vår närhet

    Kjell-Arne Larsson

    Boken har berättelser om fåglar som är bekanta för de allra flesta. Det handlar om arter som finns i människans närhet eller i alla fall inte särskilt långt borta. Innehållet riktar sig till den naturintresserade allmänheten och läsaren behöver in...