Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2017-08-28
Förlag
Vulkan
Dimensioner
180 x 111 x 20 mm
Vikt
307 g
SAB
Lz Thåström, Jessica
ISBN
9789163941559

Vid världens ände : en bok om psykisk ohälsa efter trauma

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-08-28
222
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Borderline personlighetsstörning, en rockstjärnementalitet där känslor är uteslutande svarta eller vita. Får du mat på bordet, tak över huvudet och lever i en medelklass-familj, har du enligt samhället ingen rätt att gnälla över att du mår dåligt. Hjärnan har ingenting med psykisk ohälsa att göra, det är bara dina tankar. Posttraumatisk stress, en diagnos veteraner har patent på. Stämmer detta? Efter en stroke i tonåren, våldtäkt året därpå och boende i ett hem där psykisk ohälsa var vardag, beskriver författaren hur sista droppen kom. Hon ville inte längre vara en del av det destruktiva, orkade inte fortsätta i samma spår. Men att våga tillfriskna från psykisk ohälsa kräver mycket mod och hopp. Författaren delar med sig av sina erfarenheter om Dialektisk Beteendeterapi - en framgångsrik terapi för att behandla bl.a. Borderline personlighetsstörning. Med meningarna "Vill jag verkligen det här? Vill jag minnas för att kunna sluta komma ihåg?" inleder författaren den del i boken där hon blottar sina individuella terapisessioner i traumabehandlingen Prolonged Exposure. Väldigt starkt berättat och med många fina metaforer. Det finns ett spänningsmoment i det samtidigt som Jessica visar en verklighet. Jag tror att en hel del kan känna tröst av Jessicas berättelse, och att hon kan skapa en större förståelse. Leffe Grimwalker
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vid världens ände : en bok om psykisk ohälsa efter trauma
  2. +
  3. En kan inte bara rulla runt och dö

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kan inte bara rulla runt och dö av Sandra Sjöblom (häftad).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vid världens ände : en bok om psykisk ohälsa efter trauma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bok om PTSD
    Bo, 28 juni 2022

    Den här boken gick rakt in i hjärtat. Det är faktiskt en av de bästa självbiografierna jag läst!
    Författaren delar med sig av sina erfarenheter om både posttraumatisk stress, borderline personlighetsstörning och hur det funkar inom psykiatrin.
    Rekommenderar!

  2. Informativ!
    Siri, 16 mars 2021

    Jag tyckte att det här var en stark bok om psykoterapi och psykisk ohälsa. Jag uppskattade sättet boken var skriven på.

Visa alla 2 recensioner