Alternativ hälsa : kunskap, visdom tillit - en uppslagsbok om friskvård och alternativ medicin (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2018-03-08
Upplaga
1
Förlag
Alternativ Klemo
Dimensioner
220 x 140 x 38 mm
Vikt
818 g
SAB
Vnaaa,Vml
ISBN
9789163966156

Alternativ hälsa : kunskap, visdom tillit - en uppslagsbok om friskvård och alternativ medicin

(25 röster)  |  Läs 20 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-03-08

Slutsåld

Redan i femårsåldern masserade jag gamla tanter och farbröder på ålderdomshemmet i Kiruna. Rustad med en Eau de Vie-flaska fylld med vatten, såpa och en handduk rengjorde jag äckelpäckel mellan gamlingarnas tår.

Mitt terapeutliv började i tonåren. Då fick jag Dr. A. Vogels bok Den lille doktorn av en familj. De hade följt mig sedan barnsben och förstod att jag var ett bra terapeutämne. Jag läste boken och blev helt berusad av all kunskap om örter som man kunde bota sjukdomar med.

Så har livet gått vidare och Dr. A. Vogels bok blev min bibel och grundutbildning i alternativmedicin. Jag har tagit vara på all kunskap som har kommit i min väg. Det har blivit ett fantastiskt smörgåsbord med otroliga erfarenheter och kunskaper om kroppen.

Nu är jag 77 år gammal och ser tillbaka på mitt långa terapeutliv. Otaliga är de diagnoser som jag har behandlat. Mängder av par har sökt mig för barnlöshet. Jag är lycklig "pillermormor" till många gulliga barn.

Eftersom jag har jobbat "åtta dagar i veckan" har jag hunnit hjälpa många människor till ett friskare liv. Jag har sett åtskilliga dosetter fullproppade med läkemedel för olika diagnoser. Jag tror knappast att någon har blivit friskare av sina mediciner, men däremot är jag säker på att jag har behandlat många för biverkningarna.

I det här lexikonet hittar du massor av goda råd för mängder av sjukdomar.

Mamma Saima sa till mig: "Varje gång du hjälper en människa får du leva frisk en dag längre."

"Jag tackar livet som har gett mig så mycket."

I glädje och tacksamhet
Birgitta Klemo
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 20 recensioner av Alternativ hälsa : kunskap, visdom tillit - en uppslagsbok om friskvård och alternativ medicin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Så användbar!
    Sara Fleen, 14 juli 2021

    Så bra bok som jag slår upp olika åkommor och orsaker i när det behövs. Och det jag har provat fungerar verkligen!

  2. Birgitta Klemo - En ögonöppnare!
    Gun Alkstrand , 29 juli 2020

    Själv har jag alltid varit nyfiken på ett alternativt sätt att leva för att behålla sin hälsa. Birgitta "sätter ner foten" och förhindrar genom sitt friskvårdstänk att vi blir sjuka.

    Hon behärskar genom ett helt livs erfarenheter alla ingångar till hälsa. Jag är djupt imponerad av hennes kunskaper. Hon ger i boken många fina förslag på hur vi själva kan finna möjligheter till bot och bättring.
    Läs boken och gör gärna ett besök hos denna fantastiska kvinna!

    Gun Alkstrand

  3. I slutet av regnbågen finns en skatt.
    Marguerite Cederberg , 16 juni 2020

    Birgitta Klemo har varit den viktigaste personen i Davids och mitt liv under de senaste 15 åren. Inte nog med att hon lyckades få mig frisk efter många år av sjukdom, hon lyckades också behandla oss så att vi fick tre fantastiska barn. Detta efter många år av oförklarlig infertilitet som ingen läkare i den ordinarie vården kunde rå på. Nu har denna enastående naturläkare skrivit en makalöst värdefull bok. Med enorm kunskap om kroppen guidar Birgitta Klemo oss så att vi själva kan behandla sju... Läs hela recensionen

  4. Boken för allas hälsa!
    Britt Hemrell, 7 juni 2020

    Detta är boken som inte står i min bokhylla och samlar damm. Den finns alltid till hands!
    Boken är en del i mitt liv, likaväl som Birgitta. Alltid till hands oavsett problem.
    Ett uppslagsverk full med visdom och enorm kunskap.
    Alternativ hälsa är en investering för livet.
    Tack till boken och Birgitta i kärlek.

  5. En fantastisk bok skriven av en fantastisk kvinna!
    Annelie Alegren, 6 juni 2020

    En bok skriven med kärlek till oss alla!
    En ovärderlig kunskap som min kära vän, Birgitta, generöst har delat med sig av, så att vi ska kunna ge oss själva, våra familjer och vänner möjlighet att använda vad naturen har gett oss, till hjälp för vår hälsa.
    Jag är så glad att jag fått möjligheten att möta Birgitta och är henne evigt tacksam för all hjälp hon gett mig med mina problem, IBS, bihålor, borelia och Corona.
    Birgitta, du är fantastisk!
    I glädje och kärlek rekommenderar jag varmt, Alternativ Hälsa.
    Annelie Alegren

  6. TUSEN TACK TILL BIRGITTA KLEMO!
    Märta Erikson, 6 juni 2020

    ALTERNATIV HÄLSA,en unik bok där man får ta del av alternativa kunskaper om olika sjukdomsproblem
    och massor av hälsoråd.Har med bokens hjälp blivit av med flera krämpor som jag annars nog hade sökt sjukvård för.En bok som borde finnas i varje hem, tycker jag.REKOMMENDERAS VARMT!
    Självklart högsta betyg!

  7. I dessa tider bästa uppslagsboken
    Yvonne, 4 juni 2020

    Spänner över hela spektrat betr hälsokost och välbefinnande.
    Är så glad att jag hittat denna bok som jag tycker alla borde ha hemma.

  8. Enorm klokskap och erfarenhet
    Maria W, 4 juni 2020

    Jag träffade Birgitta för snart ett år sedan och det enda jag är ledsen för är att det inte skedde tidigare! Med sin stora kunskap och sin långa erfarenhet om alternativ medicin, hjälpte hon mig inte bara med den bihåleinflammation jag just då drogs med utan även med inflammerade tarmfickor, utmattning och värkande leder. Med sin oerhörda värme och humor har hon nu även blivit en god vän. Jag kan varm rekommendera hennes lättlästa bok som är en källa full av visdom. Använder den regelbundet s... Läs hela recensionen

  9. Det bästa lexion för bra hälsa
    Göran Grape, 3 juni 2020

    Alternativ hälsa kan jag rekomendera till alla, mycket bra hjälp har våran familj fått av Birgitta Klemo, finns många alternativa produkter bara några exempel, Echinaforce, Molkosal

  10. Ovärderlig!
    Catharina Hedberg, 31 maj 2020

    Jag har haft en otroligt fin och bra hjälp av denna underbara bok - som har hjälpt mig inom så många olika områden. Birgitta skriver på ett sådant lättbegripligt och enkelt vägen till en bättre hälsa. Jag har ätit olika mediciner under många år för b la högt kolesterolvärde och på tre månader fick jag tack vare Birgittas hjälp och denna bok från ett högt värde till ett normalvärde efter tre månader - utan alla dessa bieffekter. Jag är Birgitta evigt tacksam.

  11. Toppenbok
    Lotta, 31 maj 2020

    En mycket bra bok att läsa om alternativ hälsa. Rekommenderas verkligen för den som vill ha alternativ behandling, massor med tips och lättläst.

  12. Massor med kunskap!
    Per Blad, 31 maj 2020

    Hela mitt liv har jag sett min mor hjälpa andra människor. Människor som farit illa och tappat tron på skolmedicinen. Känner mig lyckligt lottad att haft möjligheten höra henne berätta och dela med sig av sin kunskap hela mitt liv. Nu ger hon er denna möjlighet också!

    Vid 77 års ålder är det inte många områden hon inte behärskar eller har stött på i sitt liv. Förkovra er gärna!

  13. Boken du längtat efter
    Ann-Charlott, 29 maj 2020

    En bok att återkomma till gång på gång när du har frågor om din hälsa. Jag tar med den till och med på semestern.

  14. Ovärderlig bok!!!
    Anna L., 29 maj 2020

    Jag kom i kontakt med Birgitta Klemo för 15 år sedan efter många år av barnlöshet. Vi hade provat allt; misslyckade IVF försök, akupunktur, yoga etc etc. När jag berättade min bottenlösa sorg för Birgitta att vi så gärna ville ha ett barn, sa Birgitta tvärsäkert " Det kommer att lösa sig, Jag ska hjälpa dig". Inom loppet av ett par månader blev jag gravid! Dessutom lyckades Birgitta bli av med min obotliga hosta som jag haft sedan barnsben!
    När jag sedan läste denna fantastiska bok där B... Läs hela recensionen

  15. Alternativ Friskvård

    Alternativ hälsa ger dig "friskvård" ett bättre alternativ än sjukvård. Birgittas klokskap och livskunskap inspirerar till sunt leverne. Borde stå i var mans bokhylla!

  16. Alternativ Hälsa - boken för alla - en bok i tiden
    Nina Elisabeth Pagh, 28 maj 2020

    Alternativ Hälsa har blivit min lilla lila husbibel i alternativ medicin.Finns alltid nära tillhands på nattduksbordet - ett fantastiskt uppslagsverk med livet & visdom som ledtråd - borde finnas i alla hem. ÄLSK på den!

  17. Fantatisk männsika och bok
    Sofia Skeppar, 28 maj 2020

    Det var för 15 år sen jag träffade Birgitta för första gången.
    Min dotter som var 10 är (på den tiden) hade hela hårbotten helt plötsligt full av eksem som kliade och blödde. Vi hade varit hos 2 hudläkare som hade diagnostiserats mjälleksem och psoriasis!!! Vi var förtvivlade och smörjde min dotters hårbotten med kortisonsalva i flera veckor - utan bättring.
    Av en slump går jag utanför Birgittas mottagning Naturica på Birger Jarlsgatan och går in där. Min dotter var inte med. Birgitt... Läs hela recensionen

  18. Otroligt intressant bok!
    Helena, 27 maj 2020

    Birgitta Klemo kom in i mitt liv för 20 år sedan via en väninna. Då sökte jag hjälp för min migrän. Jag har alltid varit övertygad om att lösningen på de flesta av människans hälsoproblem finns i naturen. Nu fick jag bevis. Både för egen del och insyn i hur många andra fick hjälp för otaliga krämpor. Några år senare vid ett besök råkade jag nämna att jag gärna skulle vilja ha ett tredje barn. Mitt första barn kom till via IVF så vi har kämpat en del. Birgitta sa direkt att det löser vi. Jag f... Läs hela recensionen

  19. Ett mycket bra lexikon för bra hälsa
    -, 27 maj 2020

    Alternativ hälsa borde alla hushåll ha vid sängbordet , där Vi alla kan få professionell hjälp, jag kan verkligen rekomendera detta lexikon.

  20. Fantastisk!
    Christina , 26 maj 2020

    Denna underbara bok, fullproppad med visdom och kunskap borde finnas i alla hem! Birgitta Klemo förklarar på ett enkelt sätt hur kroppen hänger ihop och vad en sjukdom/besvär beror på och hur man blir frisk igen, på ett lättbegripligt sätt och utan att knapra tonvis med läkemedel. Bästa bok jag läst på många, många år! Magisk!!

Visa alla 20 recensioner