Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2012-08-16
Förlag
Piratförlaget
Illustratör/Fotograf
Illon Wikland
Dimensioner
225 x 185 x 18 mm
Vikt
522 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789164204035

Rosor, min kära, bara rosor

(25 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-08-16
153
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I Mark Levengoods nya samling blandas världsstjärnor som Meryl Streep och Dalai Lama med en sorglustig historia om Liv Ullmanns hund. Men här finns även vinteroptimisterna på livsfarliga skridskoisar, de inte helt ungdomliga turisterna på Göta Kanal och en ängslig telefonväckningsröst på ett hotell i Sverige. Samt förstås Marks kedjerökande mamma, hans svindlande långa morfar och det gistna hembiträdet som vilset vandrar genom livet på svullna fötter.

För i Marks ögon är vardagen ett myller av intressanta iakttagelser som han vänder och vrider på och gör både oväntade och inspirerande upptäckter. Och har man Marks förmåga att se det roliga även i misslyckanden, då blir allt det vanliga och trista i vardagen något positivt och lärorikt.

Med illustrationer av Ilon Wikland.

Mark Levengood och Ilon Wikland samarbetar för fjärde gången i en vacker, tankeväckande och underhållande bok. Deras böcker läses och älskas av en mycket stor publik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rosor, min kära, bara rosor
  2. +
  3. Arga bibliotekstantens bästa skyltsvep

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arga bibliotekstantens bästa skyltsvep av Ann Denty (inbunden).

Köp båda 2 för 282 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Rosor, min kära, bara rosor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra
    awa, 24 juni 2014

    Vissa delar var väldigt bra, andra "så där". Men jag rekommenderar boken för det som är bra är mycket bra och övervägen de delar som var mindre bra.

  2. Inte den bästa av Levengoods böcker, men man klarar...
    Förskollärare, 21 november 2013

    Inte den bästa av Levengoods böcker, men man klarar sig inte utan honom och hans klokheter! Rolig och samtidigt tänkvärda ord.

  3. Jag rekommenderar boken som "luft-uppfräschare". När...
    Eva Niklaus, 31 maj 2013

    Jag rekommenderar boken som "luft-uppfräschare". När du har en känslomässig svacka räcker det att läsa ett par sidor och du mår bättre. Jag lovar. En typisk Mark Levengood bok, du upplever sitt sätt att under- och överdriva, att låta naivt men vara snäll-kritiskt också. Kan man det? Ja, man kan. Han hackar aldrig ner en medmänniska, men han kan peka med sin skrivfjäder på pricken. En livsgourmet med en allvarlig sida.

  4. Betyg: 4 av 5
    Britt-Marie Kullin, 22 augusti 2012

    Jag tycker om Mark Levengoods böcker, och jag tror att jag har läst dom alla. Tycker att han skriver på ett så mysigt och småroligt sätt. Texterna går liksom in i hjärtat på något vis. Och man blir glad av hans texter.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Mark Levengood