Mera vego : mat för hela familjen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2014-08-06
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Kimbell, Katy (form) / Pousette, Ulrika (foto)
Illustratör/Fotograf
Katy Kimbell
Dimensioner
235 x 195 x 17 mm
Vikt
590 g
SAB
Qcabc
ISBN
9789170377808

Mera vego : mat för hela familjen

(204 röster)  |  Läs 37 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-08-06
246
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet. Men också vardagsrecept, för alla som kan tänka sig att lägga en dryg halvtimme på middagen. Och helgrätter, som kräver lite mer, men som blir desto lyxigare. Dessutom får du recept på vegetarisk plockmat, bra mellanmål, goda efterrätter och mängder av praktiska tips. Mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet lite då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är den här kokboken en färgglad, fullmatad och snygg inspirationskälla i ditt kök. Mera vego åt folket!
Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar.
Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 37 recensioner av Mera vego : mat för hela familjen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inspirerande och praktiska tips
    Annica Löwenadler, 6 september 2022

    Inspirerande och praktiska tips till familjen som vill äta vegetariskt. Har haft mycket användning av den och övriga familjemedlemmar gillar den också.

  2. Tom hajp
    Lars Bondelind, 15 mars 2021

    Inte min stil. Recepten har för mycket tofu, för mycket creme fraiche och långväga ingredienser. I de flesta recepten fräser (steker) man hela eller delar av rätten. Ingenstans ångkokar man för fräschör och milda smaker.

  3. Bästa kokboken
    Isabell, 25 februari 2020

    Jag älskar den här kokboken och håller på att laga mig igenom varenda recept, och hittills har vi gillat alla utom ett. Vi har fått flera nya familjefavoriter (till exempel gnocchi med pumpa och mandel-och bönbollarna, som alla i familjen tycker är godare än köttbullar) . Jag har en stor kokbokssamling, men har aldrig hittat en bok tidigare som jag velat göra alla recept i. Vi har gått från att knappt äta vegetariskt alls, till att nästan bara äta det, tack vare den här boken. Tidigare försök... Läs hela recensionen

  4. Bara köp den!
    Sara J, 19 februari 2020

    Jag älskar den här receptboken. Det är den enda jag någonsin använt regelbundet och lagat många recept från. Bra variation, fina smaker, enkla recept och mat som gör vegetariskt enkelt och lätt för alla att ta till sig!

  5. Wow!
    Ida, 10 januari 2020

    Bästa kokboken någonsin, fantastiskt goda recept! Kan varmt rekommendera denna bok, given bok när jag behöver en gå-bort-present för mig!

  6. Superbra present
    Louise, 7 september 2018

    Gav det till en kompis som nyss flyttat hemifrån. Superbra bok som ger massa inspiration med enkla recept. Bläddrade igenom den innan jag gav den till min kompis och är nu sugen på att köpa en likadan

  7. Roligt att få prova några enkla rätter
    Lallybroch, 21 juli 2016

    Som traditionell köttätare, men med tanken på att äta mer grönt i vardagen, ger denna bok mig bra tips att börja med! "Hamburgarna" med svarta bönor en favorit!

  8. Perfekt för barnfamiljen
    Tina Ternstedt, 4 juli 2016

    Bra kokbok med enkla och goda recept som passar hela familjen. Bra även med listan på när olika grönsaker/rotfrukter är i säsong. Dessutom väldigt trevligt skriven.

  9. Köp & laga!
    Elin, 6 april 2016

    Boken har gett oss massor av inspiration till matlagning i vardagen! Recepten går oftast snabbt att göra & innehåller mycket basvaror.

  10. Inspirerande!
    Karolina, 17 mars 2016

    Äntligen en vegetarisk kokbok för hela familjen!
    Snabba, enkla rätter som ända känns festliga. Det finns ju en del annat också så klart, men tycker att det mesta i den stämmer in på det.
    Både vi vuxna och barnen älskar det!
    Har sett att det kommit en uppföljare också, Ännu mera vego. Ser fram mot att laga ur den med.

  11. Superbra!
    Felicia, 14 mars 2016

    Tycker verkligen om upplägget i den här boken! Enkla och snabba recept som samtidigt inspirerar. Gillar att recepten är uppdelade efter hur snabba de är att laga, perfekt för vardagen.

  12. Gott!
    loussialm, 16 februari 2016

    Det är är helt klart den bästa vegetariska kokboken. Våra barn har älskat alla recept vi testat, vilket verkligen inte är en självklarhet. Boken har dessutom fina foto och små roliga inlägg från författarna! Rekommenderas starkt!

  13. Mainstreamrecept
    Erik Danielsson, 13 januari 2016

    Bra med en bok om vardagsvegetarisk mat, men känslan är att recepten är så förenklade att de har tappat sin charm. De maträtter jag har lagat är alla baserade på råvaror som alla svenskar har hemma: morötter, lök, salt, vitlök m.m. Resultatet blir oftast tråkigt och lite slätstruket. Spaghetti Bolognese utan kött ungefär.

    Matlagning ska vara roligt. Den här boken känns mest som en första-hjälpen för stressade småbarnsföräldrar som vill undvika kött.

    Nja.

  14. För barnfamiljer
    Chatrin, 4 januari 2016

    Jag som singel hade önskat att det framgick lite mer att detta är en bok med recept för barnfamiljer. Visserligen heter den "för hela familjen" men jag blir inte supersugen på att göra den här maten till mig själv, då tycker jag att tex "Bonniers vegetariska kokbok" är betydligt bättre! Dock perfekt för barnfamiljer som vill få sina barn att äta mer vegetarisk eller behöver inspiration till sin vegetariska barn!

  15. Mkt bra
    Jojo, 28 december 2015

    Är ej vegetarisk till vardags men i denna bok finns enkla och nyttiga recept för hela familjen indelat efter vardagsliv och helglyx. Köp!

  16. Jäätegoda Vegorecpet
    Gerry Askefalk, 21 december 2015

    Som ny på Vego har den skapat blodad tand. Väldigt goda recpet som alla i familjen gillar.
    Känns inte som kött skulle tillföra något och för den som vill kan man enkelt lägga till det.

  17. OK, men inte mer
    andsod, 2 december 2015

    Vi har inte hunnit testa alla recept ännu. Men, de vi har testat har varit varierande. Till och med säga att de är åt det lite sämre hållet. Pastasåsen är dock en riktig höjdare. Kalas-god! Bara den är värd att köpa boken.

  18. En perfekt nybörjarbok!
    Sara Sundqvist, 3 november 2015

    Superlätta recept. Många goda rätter Kanske lite för lite kryddor men det är ju bara att krydda mer. Gav bort ett exemplar till en nybliven 15-årig vegetarian och tror att den passade henne utmärkt.

  19. Mycket goda och enkla recept.
    Sara Sköld, 27 oktober 2015

    Fantastisk bok! Har testat ca fem recept och alla har varit enkla och sååå goda, nya familjefavoriter helt enkelt! Men jag har inte särskilt kräsna barn...

  20. Lyckad familjeveggo
    Vimala, 7 september 2015

    Barnvänliga vegetariska recept som uppskattas av både barn och vuxna. Innehåller både enkla och lite med tidskrävande recept. Rekommenderas varmt.

  21. Lätt och gott
    Marixingen, 13 augusti 2015

    Perfekt för såväl nybörjarvegetarianen som mer etablerade. Vi vill börja med veggomat 2 gånger i veckan och denna boka kommer vara mycket användbar!

  22. vego för familjen
    Catarina Levin, 23 april 2015

    hoppades på mer tips om plockmat, mer tips för att få barn nyfikna, men jag kommer att laga mat och få inspiration av denna bok ändå

  23. Jättebra bok
    A, 17 mars 2015

    Goda recept! Snyga bilder! Inspirerande. Vi hivar fram boken varje gång vi ska skriva veckohandlingslista och har snart lagat vartenda recept i den. Väntar redan på uppföljaren!

  24. God mat och smarta tips
    Jessica, 13 februari 2015

    Familjen är jättenöjd, vi har bara ätit recept från boken en vecka i sträck och lyckats få ihop det med dagishämtning och annat. Många smarta tips för hur man ska tänka med barn och mat, vegetarisk kost osv. Bra upplägg.

  25. toppen
    toppen, 11 februari 2015

    Inspirerande nytänkande bok! Massa bra maträtter. Vi är vegetarianer sedan 17 år tillbaka men hittade ändå massa kul. Även de små i familjen 1 och 5 år ger tummen upp. Enkel badhus mat och lyxig helgmat!

  26. Fullt genomförbara och goda recept
    Mandy, 15 januari 2015

    Första vegetariska kokboken där jag känt att jag vill och kan göra alla recept. Smart upplägg där man kan välja recept efter hur just denna dagen ser ut. Trevliga vegetariska recept på ingredienser som man ofta har hemma och som oftast finns att få tag på - även på lilla icabutiken på landet. Bra tips för oss med barn och bebisar.

  27. Vegoboken
    Riina, 12 januari 2015

    Det är lätta recept men jag trodde det skulle vara mer plockmat som dem beskrev i en intervju.
    Att det skulle vara snabba plockmiddagar för hela familjen, slantar av banan osv men på plocksidorna finns recept på hur man gör t.ex. glass...Och det är ju inte riktigt samma sak.
    Annars är boken bra.

  28. Mycket bra vegokokbok
    Kirsi Forsberg, 1 januari 2015

    Jag är verkligen nöjd med att ha köpt denna kokbok. Recepten är inspirerande, enkla att laga och goda. De ger en välbehövlig variation i familjens vegetariska matsedel. Vi är inte vegetarianer men jag försöker laga mindre kött under veckorna och då gäller det att ha bra recept på vegetariskt för att få hela familjen med på tåget.

    Om du skulle vilja prova bara en vegetarisk rätt - gör då pasta rosso med vitlöksfrästa champignoner! Den är är jättegod! Morotssåsen överraskar verkligen.

  29. Högst okreativ
    Grönsaken, 29 december 2014

    Omslaget är nog det mest kreativa i hela boken... Man får intrycket av att det tillsatts jordnötter eller kikärtor i vissa av recepten bara för att få in lite protein, oavsett om det passar där eller inte. Recept på vanliga pannkakor känns t ex lite överflödigt i en vegetarisk kokbok

  30. Rekomenderas!
    Liselotte, 26 december 2014

    Inspirerande och roligt skriven! Är relativt nybliven vegetarian och tycker att det finns många recept som är både lättlagade och goda. Passar hela familjen!

  31. Toppenbok!
    ANNA BERG, 22 december 2014

    Vi har nu lagat oss genom ungefär hälften av recepten, och bara det är ett toppenbetyg! Jag har aldrig blivit inspirerad till att laga så många recept ur en kokbok förr... Vårrullarna gick hem extra väl hos oss vuxna liksom en lasagne, sexåringen tyckte att bokens nuggets var "bättre än sibyllas". Treåringen har ätit det mesta med god aptit!

  32. Uppskattad bok
    Eivor Birgitta Dahlstedt, 17 december 2014

    Blev mycket uppskattad av den som fick boken i söndags. Hon började genast läsa och jubla över vissa recept som hon sja testa.

  33. härlig bok för dem som är nyfika på vegetariskt!
    Natalia , 11 december 2014

    Härlig bok med härliga och ganska enkla recept! Absolut något att rekommendera för dem som är nyfikna på boken! Har redan använt flera recept och allt smakade mycket gott

  34. nya utmaningar
    Anja, 25 november 2014

    Med en son som är oroad för miljön så började vi laga vegetariskt en dag i veckan. Han är 11år och relativt skeptisk men med bra och roliga recept så går vi sakta framåt. Rekommenderas varmt!

  35. Rekommenderas!
    Kajsa Svensson, 8 oktober 2014

    En helt underbar och mycket inspirerande bok! Personliga författare, fantastiska bilder och goda recept. Helt klart min favoritkokbok. Köp köp!

  36. Färgglada och goda recept
    Anni, 7 oktober 2014

    En mycket bra bok för alla vegofamiljer och de som vill äta mer vego <3 Alla recept är genomtänkta och är lättlagade enligt beskrivningarna. Stort plus för alla små tips man hela tiden får i små faktarutor under recepten. Ett minus går till innehållsförteckningen vilken inte är en innehållsförteckning...oöverskådelig och ostrukturerad är den tyvärr. Jag har hittills inte hittat ett enda recept via denna innehållsförteckning.

    En bra bok att ge bort som inspiration eller skaffa hem för att ha kul i köket =)

  37. Jättefin bok
    Anneli, 22 augusti 2014

    Jättefin bok med enkla vegetariska vardagsrätter som passar barnfamiljen! Kan verkligen rekommendera denna. Oftast är ingredienserna sånt som man ändå har hemma och har man inte det så är det lätt att få tag på, inga krångligheter alltså!

Visa alla 37 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo