Ett stort lidande har kommit över oss : historien om trettioåriga kriget (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
646
Utgivningsdatum
2016-04-04
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
197 x 130 x 38 mm
Vikt
488 g
SAB
Ka.41
ISBN
9789170378935

Ett stort lidande har kommit över oss : historien om trettioåriga kriget

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2016-04-04
99
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För oss svenskar är trettioåriga kriget förknippat med Gustav II Adolfs död vid Lützen 1632 och de »fornstora dar« då landet blev en stormakt.

I Tyskland framställs kriget på ett helt annat sätt. Spanjorerna har sin version, fransmännen sin liksom danskar, holländare, österrikare, schweizare, tjecker, italienare, portugiser, kroater och ungrare. Alla har sett konflikten ur sin egen synvinkel. Dick Harrisons Ett stort lidande har kommit över oss är den första boken på svenska som tar ett helhetsgrepp på detta väldiga krig och inte bara följer ett enda spår.

I Dick Harrisons initierade och välskrivna bok får läsaren följa ryttare och fotfolk, nunnor och abbotar, skomakare och bönder likaväl som kungar och kardinaler. Här finns den fattiga kvinnan som föder barn mitt i kriget och knekten som byter sida vartefter krigslyckan vänder. Det framgår dessutom att trettioåriga kriget var en global konflikt som utkämpades på flera kontinenter i praktiken ett första världskrig.

Ett stort lidande har kommit över oss: Historien om trettioåriga kriget har alla förutsättningar att bli ett standardverk på svenska universitet och lärosäten. Men framförallt är det en fascinerande bok som alla historieintresserade personer kan ryckas med av.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett stort lidande har kommit över oss : historien om trettioåriga kriget
  2. +
  3. Folket som inte fick finnas : palestiniernas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folket som inte fick finnas : palestiniernas hi... av Ingmar Karlsson (pocket).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett stort lidande har kommit över oss : historien om trettioåriga kriget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Krigen var komplexa då
    ingelasm, 13 juni 2016

    Den ger en annan bild av kriget än den vi är vana vid. Verkligheten var rörig men ibland drar han ut de stora linjerna som ger den förståelse man är ute efter. Storpocket bekvämt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison