Horatius: Oden I-IV (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2013-04-22
Förlag
CKM Förlag AB
Översättare
Göran Svärd
Medarbetare
Bohman, Fredrik (form)
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
216 x 140 x 12 mm
Vikt
375 g
Antal komponenter
1
Komponenter
401:B&W 5.5 x 8.5 in or 216 x 140 mm (Demy 8vo) Perfect Bound on Creme w/Matte Lam
ISBN
9789170401046

Horatius: Oden I-IV

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2013-04-22
223
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Horatius växte upp i Venusia, en liten stad i Apulien, som son till en relativt rik före detta slav. Fadern insåg tidigt sonens begåvning och spenderade mycket pengar på Horatius utbildning. Tog honom först till Rom för en grundläggande utbildning, och sedan till Aten för att låta Horatius studera grekiska och filosofi.
I Aten lärde Horatius känna den blivande Caesarmördaren Brutus. Efter mordet på Caesar flydde Brutus från Rom. Horatius följde med honom och gjorde en kort och misslyckad karriär som militär på Brutus sida i slaget vid Filippi. Caesars adoptivson Octavianus vann slaget. Efteråt ingick Horatius i en allmän amnesti och kunde återvända till Rom. Där kom han under en period att försörja sig som sekreterare. Snart uppmärksammades hans författarskap av Vergilius och Varius, vilka introducerade honom för Maecenas. Horatius kom att en stor roll i den inre litterära cirkel som Maecenas samlade kring sig i sitt palats.
För eftervärlden har Horatius blivit mest känd för sina lyriska dikter, Oden eller Carmina. Det är Horatius totalt fyra Oden som nu föreligger i en ny, kommenterad svensk översättning av Göran Svärd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Quintus Horatius Flaccus