Fataburen. Landskapsspejare (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Fataburen (del 2011)
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2011-07-11
Upplaga
1
Förlag
Nordiska Museets Förlag
Medarbetare
Saltzman, Katarina (förf.) / Eellend, Beate Feldman (förf.) / Wall, Tora (förf.) / Waldentoft, Dan (förf.) / Westergren, Christina (red.) / Landin, Mats (foto)
Dimensioner
215 x 175 x 20 mm
Vikt
700 g
ISBN
9789171085467

Fataburen. Landskapsspejare

Inbunden,  Svenska, 2011-07-11
174
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Fataburen 2011.
Ett område sådant det uppfattas av människor så kan landskapet beskrivas. Landskapet är både natur och kultur och människans uppfattning är avgörande. I Nordiska museets och Skansens verksamhet är föreställningar om landskap och bygd, land och stad klassiska och grundläggande. Landskapet talar om historiska, biologiska, ekonomiska och sociala samband, om konflikter och möjligheter, om makt och fördelning. Tiden i form av minnen och avtryck har stor betydelse, men framför allt är landskapet utsikt och blickfång.

I Fataburen 2011 får vi möta några av dem som före oss har fångat landskapet med blicken och med kameran, skapat landskapet som bild och begrepp, ibland också i rent fysisk bemärkelse. Ett tiotal författare från museer, universitet och högskolor närmar sig landskapet på olika sätt och ger oss glimtar av ett kunskaps- och forskningsområde som är både etablerat och aktuellt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »