Kunskapskulturer och undervisningspraktiker (häftad) Spara 78%
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2015-05-05
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
210 x 133 x 17 mm
Vikt
414 g
SAB
Ea
ISBN
9789171734495

Kunskapskulturer och undervisningspraktiker

(8 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-05-05
49 218 Du sparar 169 kr!
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
tt klassrum är ingen ö. Informationssamhällets utveckling och förändrade livsmönster påverkar skolans kunskapsuppdrag. "Kunskapskulturer och undervisningspraktiker" handlar om förhållandet mellan kunskap och undervisning och om de utmaningar lärarens kunskapsarbete står inför. I boken diskuteras kunskap ur ett lärar- och utbildningsperspektiv.

Tillsammans med varje elevgrupp (åter)upptäcker och (åter)skapar läraren tidigare kunskapsmässiga landvinningar och bäddar för nya. En central och ständigt återkommande fråga är hur undervisningen kan utvecklas för att bättre främja elevernas kunskapsutveckling. Kunskaper utvecklas i och genom handlingar och visar sig som en förmåga att se, uppfatta och göra olika saker. Kunskaper blir på så vis uttryck för vår relation till omvärlden. Lärande handlar om att utveckla denna relation genom ett alltmer differentierat erfarande som gör det möjligt att se och göra nya saker.

Frågan om hur undervisningens praktiska utformning kan bidra till - eller motverka - elevernas lärande är central i boken och en av slutsatserna är att undervisningen måste utformas som en kunskapspraktik om den ska kunna fungera som en god miljö för elevernas lärande.

Ingrid Carlgren är professor i pedagogik vid Stockholms universitet med inriktning mot kunskapskulturer och läroplansteori.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kunskapskulturer och undervisningspraktiker
  2. +
  3. Jag ska leva för oss båda: En resa från mörker till ljus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag ska leva för oss båda: En resa från mörker ... av Annika Bevington (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Carlgren

  • Ämneslärarens arbete : didaktiska perspektiv

    Maria Andrée, Gabriel Bladh, Ingrid Carlgren, Malin Tväråna

    Den utbildningsvetenskapliga kärnan är gemensam för alla lärarstuderande i Sverige och ska innehålla de grundläggande kunskaper och färdigheter som blivande förskollärare och lärare behöver. ...

  • Teachers' Minds And Actions

    Gunnar Handal, Sveinung Vaage, Ingrid Carlgren

    Based on the 10th International Study Association on Teacher Thinking and Practice Conference in Gothenburg, this text contains a collection of original research conducted by scholars from Europe, North America, Israel and Hong Kong, and provides ...