Staden och kapitalet : Malmö i krisernas tid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
402
Utgivningsdatum
2020-01-03
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
210 x 135 x 23 mm
Vikt
585 g
SAB
Ncbaz Malmö
ISBN
9789171735836

Staden och kapitalet : Malmö i krisernas tid

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-01-03
258
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Städer förändras av kriser och vi lever i en krisernas tid. Ekonomisk och social turbulens i stor skala och globala miljö och klimatproblem kommer att påverka städernas manöverutrymme på både kort och långt sikt. I Malmö fortsätter man emellertid bygga som om också framtiden kommer att handla om shopping, turism, kongresser och oupphörligt stigande bostadspriser. Den nyliberala agendan ligger kort sagt fast. Tanken är att man genom att attrahera entrepenörer och kapital ska få pengar att sippra ner genom inkomstskikten och gynna alla stadens invånare. Men i själva verket har arbetslöshet och fattigdom bara fortsatt växa i skuggan av skrytbyggena Turning Torso och Malmö Live.

Ståle Holgersens "Staden och kapitalet" stiger ned i Malmös sociala och ekonomiska historia sedan mitten på artonhundratalet och närgranskar fenomen som tillväxt, segregation, polarisering och nyliberal politik i ett marxistiskt perspektiv. Vilken verklighet döljer sig under dessa? Och hur ekologiskt hållbar är egentligen staden trots alla vackra ord om hållbarhet? Boken gör ekonomisk teori lättillgänglig och tankeväckande och stadshistoria politiskt relevant. Men den pekar också framåt i det stora och det lilla och ställer den viktiga frågan hur våra städer bäst ska kunna hantera nuvarande och kommande kriser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Staden och kapitalet : Malmö i krisernas tid
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ståle Holgersen

  • Krisernas tid : ekologi och ekonomi under kapitalismen

    Ståle Holgersen

    Ska vi förstå kapitalismen måste vi förstå dess kriser. Kriser under kapitalismen är inte exceptionella händelser som kommer ur tomma intet. De visar heller inte på svagheter i kapitalismen. De är istället centrala delar av systemet. Kriserna förs...

  • Kris i bostadsfrågan : för en solidarisk bostadspolitik

    Timothy Blackwell, Ståle Holgersen, Dominika V Polanska, Åse Richard, Hannes Rolf

    Under de senaste decennierna har fastighetsägare, byggbolag, banker och riskkapitalister tjänat enorma summor på bostäder, medan andra förlorat sina hem eller sett sina bostads¿kostnader öka kraftigt. Den sociala bostadspolitiken har övergivits, h...