Lag om medling i vissa privaträttsliga tvister : en kommentar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2011-10-21
Upplaga
1
Förlag
Jure Förlag
Medarbetare
Selander, Tina (form) / Blomberg, Johanna (form)
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
347.48509,Oeka-c
ISBN
9789172234536

Lag om medling i vissa privaträttsliga tvister : en kommentar

Häftad,  Svenska, 2011-10-21
749
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lag om medling i vissa privaträttsliga tvister är en lagkommentar till den nyligen antagna svenska medlingslagen. Samtidigt belyser boken institutet särskild medling enligt rättegångsbalken i den reviderade lydelse den samtidigt kommit att få, innebärande bland annat att lagreglerad möjlighet till medling i hovrätt nu införs.

Genom antagande av medlingslagen och genom förändringar i bland annat rättegångsbalken genomför Sverige det så kallade medlingsdirektivet i svensk rätt. För att få en överblick över de frågor som kan aktualiseras i samband med medling, såsom jävsfrågor, ansvarsfrågor, frågor rörande offentlighet och sekretess, frågor rörande rättegångskostnader samt rättsskydd i samband med medlingen, omfattar kommentaren till medling enligt rättegångsbalkens regler även frågor som regleras av andra lagar. De förändringar som nu har genomförts löser många av de problem som tidigare har inverkat återhållande på medling i Sverige.

Boken belyser och jämför också reglerna för särskild medling enligt rättegångsbalken med Regler för Stockholms Handelskammares Medlingsinstitut samt innehåller en kommenterar såväl till det så kallade Medlingsdirektivet som till det av UNCITRAL under år 2002 framlagda förslaget till modellag under namnet "Model Law on International Commercial Conciliation."

Boken innehåller i ett avslutande kapitel ett metodavsnitt avsett för den praktiserande medlaren.

Dan Engström är advokat, grundare av och delägare i Stockholm Arbitration & Litigation Center (SALC) Advokatbyrå i Stockholm, en advokatbyrå som uteslutande arbetar med tvistlösning i alla förekommande former. Dan Engström har varit verksam på advokatbyrå sedan 1988 och är frekvent anlitad för alla typer av tvistlösning i kommersiella tvister. Han är medlem av The Chartered Institute of Arbitrators i London och är numer upptagen på World Intellectual Property Organizations (WIPO) förteckning över internationella skiljemän och medlare med särskild kunskap i immaterialrättsliga tvister.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lag om medling i vissa privaträttsliga tvister : en kommentar
  2. +
  3. Marknadsrätten : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marknadsrätten : en introduktion av Per Jonas Nordell (häftad).

Köp båda 2 för 1029 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dan Engström

  • Låt det bli ljus

    Dan Engström

    Den svenske juristen Niklas lever ett ensamt och händelselöst liv i Uppsala. Men under en regnig joggingtur får han en mystisk otydbar gammal bok i sin hand. I ett försök att tyda bokens innehåll söker han upp sin före detta flickvän Sanna. Hon är...

  • Industriellt husbyggande

    Helena Lidelöw, Dan Engström, Jerker Lessing, Lars Stehn

    En långsiktig strategi för ekonomisk överlevnad inom industriellt byggande innebär integration av flera ämnesområden - marknadskunskap, bygg¿teknik, produktionsteknik, design, byggplanering, logistik och kvalitet. Boken tar sin utgångspunkt i husb...