Tålamod och längtan : 30 texter om vuxen tro (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
71
Utgivningsdatum
2013-02-13
Förlag
Argument Förlag
Dimensioner
195 x 145 x 10 mm
Vikt
214 g
SAB
Cead
ISBN
9789173153706

Tålamod och längtan : 30 texter om vuxen tro

Inbunden,  Svenska, 2013-02-13
219
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tålamod och längtan innehåller 30 korta, reflekterande texter, tänkta att kunna läsas som daglig andakt. Texterna utgår från ett bibelord, och följs sedan av en personlig reflektion och avslutas med en bön.

Boken har två brännpunkter: kyrkans liv och den moderna vardagen. Joel Halldorf vill genom sina texter visa hur dessa två hör ihop. Att tron varken låter sig isoleras till en separat sfär i våra liv eller reduceras till någon abstrakt känsla. Istället ger den våra liv en struktur och en riktning som gör det möjligt att leva, konkret och vardagligt, som Jesus lärjungar i den moderna världen.

Texterna är också präglade av författarens eget liv, där han lämnat studentlivet bakom sig för en vardag som kretsar kring barn, arbete och huslån.

"Tillsammans med vänner och bekanta har jag kämpat med övergången från en så kallad radikal, allt-eller-inget tro, till en tro för det vuxna livet. Från en tro som bärs av ungdomsmöten, bönenätter och hängivna beslut, till en vars centrum är förmiddagsmötet, söndagsskolan och aftonbönen med barnen."

Joel Halldorf, född 1980, är teologie doktor i kyrkohistoria, högskolelektor på Teologiska högskolan, Stockholm samt verksam som skribent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tålamod och längtan : 30 texter om vuxen tro
  2. +
  3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »