Svenska borgar och fästningar : en historisk reseguide (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2017-12-27
Upplaga
1
Förlag
Medströms Bokförlag
Medarbetare
Lovén, Christian (förf.) / Olausson, Michael (förf.) / Reisnert, Anders (förf.) / Söderlund, Kerstin (förf.) / Evans, Mark (form) / Gezelius, Malin (foto)
Dimensioner
245 x 165 x 30 mm
Vikt
1075 g
SAB
Sae-c:k(x)
ISBN
9789173291422

Svenska borgar och fästningar : en historisk reseguide

Inbunden,  Svenska, 2017-12-27
303
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En guide till Sveriges borgar och fästningar - boken om svensk befästningskonst under 2 000 år. Den tar dig från fornborgar som Eketorp och Runsa via medeltidens Kalmar slott och stormaktstidens Carlsten till kalla krigets Muskö, Säve och Hemsö, byggda för det tredje världskriget. Boken inkluderar anläggningar som tills nyligen var Sveriges hemligaste.

Sveriges historia hänger nära samman med borgarna och fästningarna. Boken sätter in dem i sitt historiska sammanhang och berättar om hur de var tänkta att fungera. Den berättar om historiska händelser, belägringar och krig.

Boken är illustrerad med 1 000 nytagna fotografier och hundratals kartor. Till varje anläggning hör en vägbeskrivning, uppgifter om ägare och om den är öppen för allmänheten.

Svenska borgar och fästningar har skrivits av nio ledande kännare av svensk befästningskonst. Huvudförfattare är Leif Törnquist, tidigare chef för Statens försvarshistoriska museer. Medströms Bokförlag
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska borgar och fästningar : en historisk reseguide
  2. +
  3. Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsums uppgång och fall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsum... av Sara Kristoffersson (inbunden).

Köp båda 2 för 572 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • De obesuttnas arkeologi : människor, metoder och möjligheter

    Martin Hansson, Svensson Svensson, Pia Nilsson

    De förhållandevis sentida spåren efter de obesuttna - som torpare, backstugusittare, hantverkare och arbetare - finns överallt i jordbrukets, skogens och städernas landskap, men har sällan uppmärksammats av den traditionella arkeologin. Ändringen ...

  • Mellan slott och slagg

    Ingrid Gustin, Martin Hansson, Mats Roslund, Jes Wienberg

    Universitetslektor, docent Anders Ödman, gick i pension sommaren 2014, efter många års arbete som lärare och forskare i Historisk arkeologi vid Institutionen för arkeologi och antikens historia vid Lunds universitet. Inbjudan till att bidra med en...