Mitt fönster mot rymden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2018-08-20
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Kellerman Pillay, Jenny (form)
Illustratör/Fotograf
Josephine Sundqvist
Dimensioner
180 x 130 x 14 mm
Vikt
242 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173379847

Mitt fönster mot rymden

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-08-20
149
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det börjar med att Gurkans pappas hosta aldrig går över. Gurkan och pappa som gör allt tillsammans: går till skolan genom skogen, tittar på tornseglarna på sommarhimlen, läser innan läggdags. Pappa lagar maten, tvättar kläderna, håller koll på klockan. Mamma bara jobbar hela tiden, med Avhandlingen om rymden och svarta hål. Men sen är det som att ett svart hål hotar att sluka Gurkan. För vart tar man vägen när ens pappa nästan hostar bort sig? Och ens mamma inte kan säga god natt på rätt sätt? Och ens bästa kompis i skolan får öroninflammation just när myrorna vaknar på våren?

Debutanten Oskar Kroon har skrivit Mitt fönster mot rymden, en känsloladdad skildring av ett barns rädsla för att förlora en förälder. Men det är också en rättfram vardagshistoria kantad med pizzakartonger, uppklistrade takstjärnor som börjar lossna, myrstackar och grillkvällar. Boken är lyhört illustrerad av Josefin Sundqvist.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mitt fönster mot rymden
  2. +
  3. Vitsippor och pissråttor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vitsippor och pissråttor av Oskar Kroon (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mitt fönster mot rymden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Poetisk och stämningsfull

    I boken möter vi Gurkan som bor med sina föräldrar. Slarviga mamma som mest fokuserar på sin avhandling om svarta hål och ordentliga pappa som jobbar på en elektronikfirma och är den som är familjens projektledare. Gurkan står helt klart närmast sin pappa.
    Pappan blir allvarligt sjuk och hamnar på sjukhus. Vi får följa Gurkan med all sin oro, strategier för att hantera livet men också hur hens vardag helt förändras när pappan försvinner.
    Roligt att Gurkan i boken inte verkar bli kön... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Oskar Kroon