Döda vita män (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2010-09-14
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Ke.5,Ls-e
ISBN
9789173534161

Döda vita män

(24 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2010-09-14
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    169
Visa alla 1 format & utgåvor
Anglomani, en besatthet av det engelska, leder till hamstrande av fakta. Som att vraket Jeffrey Bernard greps på en klubb grundad av en bror till Stephen Tennant, vars vän, Edith Sitwell, stickade strumpor åt Alec Guinness, vars mentor, John Gielgud, svärmade med James Lees-Milne, som hjälpte fascistledaren Sir Oswald Mosley, gift med Diana Mitford, dyrkad av Evelyn Waugh, vars son Auberon stämdes av Sir James Goldsmith, spelkamrat med Alan Clark, vars styvmor hade rötter i Kenya, där Jock Delves Broughton åtalades för mord på Lord Erroll, vars dotter gifte sig med Sir Iain Moncreiffe of that Ilk, som hjälpte Hugh Massingberd, vars idol, Anthony Powell, valde psalmerna på George Orwells begravning.
Döda vita män är en bok om 1900-talets England, speglat genom dessa märkliga personer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Döda vita män
  2. +
  3. Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsums uppgång och fall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsum... av Sara Kristoffersson (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Döda vita män. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. innehåller många godbitar.
    LRB, 24 augusti 2020

    Ett förstår man; svenska grundskolesystemet lär aldrig fostra slika individer. Sir John Goldsmiths vassa analys om EU är i det närmaste otryckbar på svenska.

  2. Underhållande tidsfördriv
    Bo Sture Svensson, 23 januari 2020

    Det är säkert mitt eget fel men jag är inte så förtjust i den här sortens trevligt skrivna men anekdotiskt uppbyggt historieberättande i korta episoder. Jag fick boken rekommenderad men blev förströdd under läsningen, började bläddra och förlorade successivt intresset att läsa vidare.

  3. Not my cup of tea..
    Morpheus, 15 oktober 2019

    Fick den här boken rekommenderad då jag gärna benämner mig som anglofil, men tyvärr måste jag säga att även om både jag och Hakelius kallar oss för anglofiler är vi uppenbarligen begeistrade i olika saker som den fuktiga ön berikat världen med.

    Boken är fylld av personer som jag inte finner det minsta charmiga eller amuserande. Tvärtom. Av 13 kapitel är det bara 3 som jag finner underhållande eller intressanta (Far & Son Waugh för deras kvicka humor, Sir Iain Moncreiffe of that Ilk ... Läs hela recensionen

  4. Personbeskrivningar av hög klass
    Anglofilen, 1 december 2014

    Winston Churchill - en sådan personlighet, språkbegåvning och kanske världens mest kända politiker?
    Underbara berättelser och citat. Många andra engelsmän, som vi svenskar inte kände allmänt är underbart porträtterade. En träffsäker författare, som förtjänar större spridning

  5. Johan Hakelius skriver på ett oerhört underhållande...
    Dudley Hicks (Göteborg), 13 september 2013

    Johan Hakelius skriver på ett oerhört underhållande sätt och hans döda vita män blir väldigt levende. Jag kan också rekommendera "Ladies" av samma författare.

  6. Underhållande om annorlunda människor
    Kristoffer, 25 maj 2011

    "Döda vita män" är en samling kortare biografier om engelsmän som alla, på sina egna vis, stack ut från mängden. Boken är mästerligt skriven av Johan Hakelius. Man skrattar för att några minuter skaka på huvudet av misstroende. Det enda problemet är att medan man slukar den första halvan så blir det lite segare under den andra. Dock kan man inte komma ifrån att boken är mycket underhållande, och den rekommenderas till alla som är sugna på roligt skvaller.

  7. Kulturellt saktionerad skvallerblaska
    Magnus, 13 mars 2011

    Jag trodde detta skulle vara en historiebok från den enskilde människans perspektiv, såsom Peter Englunds fantastiska "Krigets skönhet och sorg", men jag hade fel. Detta är en kulturellt sanktionerad upplaga av "Se & Hör". Full av skvaller och i mitt tycke ointressanta detaljer om privatpersonerna boken handlar om. Efter att ha gäspat mig igenom en tredjedel av boken fick jag ge upp. Men i dessa personfixerade tider så ligger säkert boken helt rätt, dock passar den inte mig.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Johan Hakelius