Lugn mage med god mat : kokboken för dig med IBS (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2016-12-27
Förlag
Fitnessförlaget
Medarbetare
Johansson, Pontus (foto)
Dimensioner
225 x 197 x 12 mm
Vikt
413 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789173630948

Lugn mage med god mat : kokboken för dig med IBS

(22 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-12-27
135
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
NY UTGÅVA AV TIDIGARE FAVORIT. IBS (Irritable Bowel Syndrome) eller ballongmage, är en diagnos som drabbar 15-20 % av befolkningen. Behandlingen vid IBS har tidigare endast inneburit generella råd, men nu finns en ny effektiv kostbehandling. Den nya tidens kost för att få en lugn mage heter FODMAP.

FODMAP innebär att man utesluter vissa kolhydrater ur kosten med resultatet att symtomen minskar hos upp till 75 % av personer med IBS.

Att följa FODMAP innebär att man lägger om sin kost, men framförallt att man lär sig undvika de födoämnen som retar tarmen samtidigt som man kan fortsätta att äta gott. Boken är till för alla som vill laga god mat med FODMAP. Samtliga recept är fria från lök, vitlök, gluten och laktos.

Låt inte magen styra ditt liv, ge den i stället rätt förutsättningar medspecialframtagna recept på t ex Fröknäcke, Scones, Kycklingbollar med citron & salvia, Tomatris med halloumi och godsaker som morotskaka och kokostoppar.

Om författaren: Sofia Antonsson är legitimerad dietist och har själv IBS. Under de senaste åren har hon framgångsrikt behandlat tusentals personer med IBS med hjälp av FODMAP-kost. Resultaten är fantastiska, de flesta får en lugnare mage och därmed en högre livskvalitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lugn mage med god mat : kokboken för dig med IBS
  2. +
  3. Magkänsla : handboken för dig med orolig mage och IBS

De som köpt den här boken har ofta också köpt Magkänsla : handboken för dig med orolig mage o... av Sofia Antonsson, Jeanette Steijer, Beatrice Fröling (storpocket).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lugn mage med god mat : kokboken för dig med IBS. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra bok
    lars Myren, 22 maj 2023

    Mycket bra recept och även behandling av IBS. Foodmap-vänlig shopping lista. Recepten är verkligen attraktiva, ja nästan lyxiga. Boken har jag rekommenderat till alla vänner som kan ha problem med magen.
    Mvh Lars Myrén

  2. Lite självklart
    Eva, 14 juni 2021

    Om man är nybörjare och osäker om matens inverkan på hälsan,kanske detta kan vara till glädje. Uteslutningsmetoden av födoämnen är gammal och beprövad terapi.

  3. Hjälper mig dagligen
    Anne-Charlotte Larre, 20 april 2018

    Tack vare tips och råd i Sofia Antonssons böcker har jag lättare att håll min IBS under kontroll och ffa slipper jag alla "dessa gaser". Men jag är bara i början av åtgärds-
    programmet så jag fortsätter att lära.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sofia Antonsson