Ekonomi för alla (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
1991-05-01
Förlag
Bokförlaget Korpen
Medarbetare
Hansson, Hans (medf.)
Dimensioner
200 x 130 x 12 mm
Vikt
160 g
SAB
Qa
ISBN
9789173746007

Ekonomi för alla

Häftad,  Svenska, 1991-05-01
116
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Det här är en ekonomibok för var och en. Här ges möjlighet att förstå och sätta sig in i olika ekonomiska frågor, så att vi alla - och inte bara våra experter - kan vara med och besluta om ekonomiska ting.

Vad kan man läsa ut av ett bokslut? Måste vi välja mellan arbetslöshet och inflation? Är svensk ekonomi i kris och vad ska vi i så fall göra åt det? Måste bostad och mat vara så dyra? Hur är min privatekonomi förbunden med handelsbalansen? Vad innebär ett medlemskap i EG för vår ekonomi?

Enkelt och klart redogör författarna för ekonomins grunder, från privatekonomin till företagens, kommunernas och statens ekonomi.

Johan Lönnroth och Hans Hansson är knutna till nationalekonomiska institutionen vid Göteborgs universitet.

"Ett kapitel heter 'Kan marknaden tämjas?'. Jag tänker inte berätta hur det slutar (vem vet förresten?) för den här boken är som en thriller i kombination med en rysare. [?] Att det är en populär bok råder ingen tvekan om. På biblioteket finns den som snabblån och exemplaret är näst intill sönderläst." (Hillevi Johansson, Socionomen.)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Lönnroth, Johan. Ekonomi för alla (prel.). Text: Johan Lönn- roth och Hans Hansson. Korpen. 140 s. Litt. Utkommer 91-38. Hft. Det här är en ekonomibok för var och en. Här får vi möjlighet att för- stå och sätta oss in i olika ekonomiska frågor, så att vi alla - och inte enbart våra experter - kan vara med och besluta om ekonomiska ting: - Måste vi välja mellan arbetslöshet och inflation? - Är svensk ekonomi i kris och vad ska vi i så fall göra åt det? - Vem tjänar på skattereformen? - Ska bostaden och maten behöva vara så dyra? - Hur är min privatekonomi förbunden med handelsbalansen? - Ger den svenska modellen stagnation eller tillväxt? - Vad händer med vår ekonomi om vi går med i EG? Enkelt och klart om ekonomins grunder. Från privatekono- min till företagens, kommunernas och statens ekonomi. Johan Lönnroth är politiker och docent vid Göteborgs universitet. Bo Ejeby