Lammet och odjuret : en guide till Uppenbarelseboken Utökad utgåva (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2017-06-05
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Mannberg, maria (form)
Illustratör/Fotograf
Johan Karlsson, Josef Karlsson
Dimensioner
227 x 150 x 15 mm
Vikt
310 g
SAB
Ccbc
ISBN
9789173875608

Lammet och odjuret : en guide till Uppenbarelseboken Utökad utgåva

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-06-05
243
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det segrande lammet, det fruktansvärda odjuret med sitt märke 666, de två vittnena, den stora vedermödan och riket som varar i tusen år - Uppenbarelseboken är fylld av märkliga bilder som både skrämmer och förbryllar. Tolkningarna har ibland skrämt ännu mer.

Vad ska egentligen förstås bokstavligt och vad ska tolkas symboliskt? Vad i Johannes uppenbarelse avser historien och vad handlar om framtiden? Och vad har Uppenbarelseboken att säga i dag?

Lammet och odjuret vill guida bibelläsaren in i en fascinerande värld och ger handfast hjälp att tyda Uppenbarelsebokens kodspråk. Johannes syfte var inte att förmedla ett budskap som ingen förstod utan att ge hopp och mod till den kristna församlingen i en mycket svår och orolig tid - då såväl som nu.

Den utökade nyutgåvan av Lammet och odjuret har försetts med ett helt nytt kapitel, fler textutläggningar, mer bilder och uppdaterade fotnoter och litteraturtips.

Mikael Tellbe är docent i Nya testamentet och lektor vid Örebro Teologiska Högskola. Han är författare till ett flertal böcker, bland annat Vad menar vi med att Bibeln är Guds ord?, Korsmärkt gemenskap - Första Korinthierbrevet och Med framtiden i ryggen: en guide till Paulus brev och budskap. Han är också huvudredaktör för Libris kommentarserie Nya testamentets budskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lammet och odjuret : en guide till Uppenbarelseboken Utökad utgåva
  2. +
  3. Självbetraktelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självbetraktelser av Marcus Aurelius (pocket).

Köp båda 2 för 322 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lammet och odjuret : en guide till Uppenbarelseboken Utökad utgåva. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En seriös och mycket kunnig bok om svåra ting
    Nils-Eije Stävare, 20 februari 2020

    Mikael Tellbe är engagerad i sitt ämne eskatologin. Han är djupt beläst och kunnig, och skriver om dessa svåra temata, som Uppenbarelseboken rymmer, på ett förtroendeingivande och sakligt sätt. En bok som helt saknar den för behandlingen av detta ämne så vanliga och sorgliga spekulationen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikael Tellbe