Design för ett nytt arbetsliv : Gotland i omvandling (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2005-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Falk, Gunnar (form) / Emriksson, Birgitta (foto)
Illustrationer
färgfotografier
Dimensioner
245 x 175 x 15 mm
Vikt
500 g
SAB
Ncbf.04
ISBN
9789173891714

Design för ett nytt arbetsliv : Gotland i omvandling

Inbunden,  Svenska, 2005-01-01
196
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gotland i omvandling. Det är inte bara regionerna i norra Italien som blomstrar med hjälp av god design. Få delar av Sverige har drabbats lika hårt av industriell nedläggning och försvarets bantning som Gotland. Ändå är tillväxten på ön god.

I forskningen brukar de etiska förhållningssätten att människor i en region samtidigt kan samarbeta och konkurrera anses viktiga för en god utveckling. Gotland visar att de estetiska tillgångarna inte bara naturen utan vad invånarna skapar är minst lika viktiga. I bild och text skildras den betydelse design och estetik, upplevelser och bildning börjar få.

Resterna av industrins och militärens förödelse förvandlas till underskön natur, badsjöar, designhotell med mera. Det gotländska konsthantverket men också mycket av den industriella produktionen har sin grund i god form. Högskola och filmindustri är exempel på nya näringar. Medeltidsveckan innebar början på en annorlunda mer spektakulär besöksnäring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Design för ett nytt arbetsliv : Gotland i omvandling
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Brulin

  • Faktor X: arbete och kapital i en lokal värld

    Göran Brulin

    Globaliseringen framstår som en oemotståndlig kraft. Handelshinder avlägsnas och stora valutaområden skapas. Men det finns en paradox. Ju mer sammanflätade ekonomierna blir desto mer beroende blir de av lokal och regional dynamik. Det är i dynamis...

  • Den hållbara svenska modellen : innovationskraft, förnyelse och effektivitet

    Lena Andersson-Skog, Göran Brulin, Hans De Geer, Eskil Ekstedt, Per-Erik Ellströn

    Den svenska modellen lever - trots stora omvälvningar, kriser och strukturomvandlingar. Här skildras hur arbetsorganisation, effektivitet i svensk industri och olika innovationssystem har utvecklats inom ramen för en övergripande svensk modell und...

Övrig information

I bild och text skildras den betydelse design och estetik, upplevelser och bildning har. Kulturarv, god form och skönhet lägger grunden för nytt arbete och liv. Gotland visar att de estetiska tillgångarna - inte bara vad naturen, utan också vad invånarna skapar - är viktiga. Trots att Gotland drabbats hårt av industriella nedläggningar och försvarets bantningar så är tillväxten på ön god.