Regnet luktar inte här : ett familjeporträtt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2015-08-11
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
367 g
SAB
Lz Al-Khamisi, Duraid
ISBN
9789173894944

Regnet luktar inte här : ett familjeporträtt

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-08-11
187
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När 8-årige Duraid sticker ner handen i det decemberkalla vattnet utanför Gotlands östkust möter han Sverige för första gången. Det är vackert, stolt och avvisande. Tillsammans med sin familj har han överlevt den livsfarliga färden i en liten fiskebåt över ett stormande Östersjön. Men den största utmaningen ligger framför dem.

Bakom sig i Bagdad har familjen lämnat en välbärgad tillvaro för ett liv som invandrad underklass i Stockholms förorter. Fadern en av Iraks skickligaste guldsmeder får aldrig in en fot på arbetsmarknaden, modern lider svårt av sin ensamhet, och hos den unge Duraid växer hatet.

Duraid Al-Khamisi skriver en ärlig, rasande och sårbar berättelse om Sverige. Om hur en familj påverkas av att tvingas fly, och vad det innebär att börja om som främlingar i ett land utan dofter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Regnet luktar inte här : ett familjeporträtt
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Regnet luktar inte här : ett familjeporträtt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven
    Flodhästen, 20 december 2022

    Jag älskade språket och historien var intressant. Författaren har verkligen fångat känslan av att vara fast mellan två världar.

    "Jag söker ett hem. Inte fyra väggar och en sovplats. Det har jag. Men ett hem där jag inte behöver kompromissa om vem jag är."

    Men huvudpersonen är en osympatisk offerkofta, så hur mycket jag än försöker gilla honom, förstå hans perspektiv, så går det inte. Varför tar han inte tydligt avstånd från de som bränner bilar och kastar stenar på polisen i... Läs hela recensionen

  2. Erika
    Erika, 11 november 2021

    Jag gillade omslaget men boken i sig var inte så spännande eller välskriven, tyvärr. Den ingick i mina studier, därför jag köpte den.

  3. Levande nutidshistoria
    Solvig Johansson, 30 september 2015

    En upplysande skildring av olika flyktingöden ur andra synvinklar än de oftast refererade - med många för mig nya insikter och förklaringar.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Duraid Al-Khamisi