Emilia Fogelklou läst i dag : nio essäer (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
107
Utgivningsdatum
2010-06-22
Förlag
Kungl. Vitterhetsakademien
Dimensioner
230 x 160 x 5 mm
Vikt
220 g
SAB
Lz Fogelklou, Emilia,Gcz Fogelklou, Emilia
ISBN
9789174023893

Emilia Fogelklou läst i dag : nio essäer

Häftad,  Svenska, 2010-06-22
189
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
EMILIA FOGELKLOU NORLIND (1878-1972) är en förgrundsgestalt inom det intellektuella livet i 1900-talets Sverige. Hennes självbiografiska romaner tillhör den levande litteraturen. Tillsammans med bl.a. Elin Wägner arbetade hon för att stärka kvinnors utbildningsmöjligheter och möjligheter att delta i samhällsutvecklingen. Hennes arbete var grundat i en humanistisk kristen grundsyn, som hon utvecklade genom omfattande, och fortfarande aktuella, studier i filosofi och religionsvetenskap. Bland hennes lärare fanns Axel Hägerström och Nathan Söderblom.

Emilia Fogelklou blev Sveriges första kvinnliga teologie kandidat 1909. 100-årsminnet av detta gav Kungl. Vitterhetsakademien anledning att rikta uppmärksamheten på hennes betydelse genom ett symposium med deltagare från många olika ämnesområden. Symposiet är bakgrunden till den här boken, som på ett lättillgängligt sätt diskuterar Emilia Fogelklous idéer och verksamhet. Emilia Fogelklou mötte mycket motstånd under sitt liv. Nu kan säkert hennes verk mötas med ny öppenhet och stimulera kulturdebatten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Emilia Fogelklou läst i dag : nio essäer
  2. +
  3. Den allra vanligaste människan : stadier och vägar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den allra vanligaste människan : stadier och vägar av Emilia Fogelklou (inbunden).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Jeffner

  • Språk och ordkonst i österled

    Anders Jeffner

    Författarna i denna skrift är alla professorer i språkvetenskapliga ämnen vid nordiska universitet och också verksamma inom forskarkollegiet vid Svenska Forskningsinstitutet i Istanbul. Redaktören är ordförande i forskarkollegiet. Istanbulinstitut...