Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2013-03-12
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Engblom, Mikael (form) / Carlsson, Peter (foto)
Dimensioner
266 x 200 x 23 mm
Vikt
938 g
SAB
Qe,635
ISBN
9789174241488

Första spadtaget : historien om min villaträdgård och några till ...

(10 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-03-12
269
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är historien om hur ett litet femtiotalshus, omgivet av förvuxna barrträd och buskar, får en ny trädgård. Eller rättare sagt får sin gamla trädgård omdanad och upprustad.

Hur skapar man egentligen en egen trädgård när det redan finns en existerande på plats? Vad är värt att spara? Vad får åka ut? Det knotiga "Transparante Blanche"-trädet, med sina vitgula frukter som smakade barndom i varenda tugga, satt säkert för Peter Englander. Häcken som visade sig bestå av minst fem olika träd och buskar gjorde det inte. Vad säger huset? Vilka växter hör ihop med funkis eller med snickarglädje? Passar kalksten till både trähus och röda tegelvillor? Får man smyga in lite Medelhav i det svenska femtiotalet?

Peter Englander tar här klivet från medelhavsträdgård till en vanlig svensk villaträdgård. Vi följer hans snirkliga väg från tankearbete och filosoferande till handgripligt arbete med plattläggning, pergolabygge och konstruerande av enkla murar. Med tydliga steg för steg-anvisningar är det lätt att använda boken till sina egna trädgårdsrum. Boken tar upp olika husstilar och trädgårdarna som hör till. Inspirationen hämtas från villaträdgårdar i hela Sverige och sakta men säkert tar trädgården runt det lilla femtiotalshuset form.

Boken är rikligt illustrerad med härliga fotografier av Peter Carlsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Första spadtaget : historien om min villaträdgård och några till ...
  2. +
  3. Tips & trix : Smarta idéer för alla tillfällen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tips & trix : Smarta idéer för alla tillfällen av Louise Scott (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Första spadtaget : historien om min villaträdgård och några till .... Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inspirerande
    Lars-Örjan Hovbrandt, 8 februari 2023

    När man tar sig tid att vara mer i trädgården och ser att det finns så mycket roligt att testa att lyckas driva upp även på mina breddgrader, då är den här boken verkligen bra och inspirerande.

  2. Underbar inspirationsbok! Vackra bilder och...
    Maria, 30 juli 2013

    Underbar inspirationsbok! Vackra bilder och underhållande skriven. Riktigt bra handfasta tips. Det känns lyxigt - som att få gå bredvid Peter och få en privatlektion i hur man designar en villaträdgård på ett genomtänkt sätt.

  3. Genom en grundläggande och mycket inspirerande...
    Daniel T, 4 juni 2013

    Genom en grundläggande och mycket inspirerande redogörelse för hur författaren "renoverade" sin trädgård, blir man som läsare intresserad av att genomföra allehanda trädgårdsprojekt, stora som små.

  4. Första Spadtaget - är berättande på ett inspirerande...
    Ingela G, 22 april 2013

    Första Spadtaget - är berättande på ett inspirerande och humoristiskt sätt.
    Det gör att det är lätt att ta till sig alla tips och ideer.
    En mycket bra bok om grundläggande saker att tänka på vid planering av trädgård.
    De humoristiska inslagen gör boken lättläst samtidigt som man får mycket kunskap.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Peter Englander

  • Trädgårdens glasade rum

    Peter Englander

    Något har hänt med oss nordbor de senaste tjugo åren. Vi bygger utekök och odlingsbäddar för kryddgrönt, solterrasser för grillade måltider och pergolor för svalkande skugga. Allt vi gör inne vill vi numera göra ute. Hela tiden, oavsett väder. Och...

  • Medelhavsträdgård på svenska

    Peter Englander

    "Låt mig bara säga en sak, så vi får det undanstökat. Jag älskar Medelhavet. Min kärlek är villkorslös och det handlar inte om någon hastigt övergående kärleksaffär, även om avståndet ibland kan kännas tröstlöst. Den här boken är en kärleksfö...