Spionen som kom in från kylan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
ALBERT BONNIERS KLASSIKER
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2015-01-13
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Lena Melin, Cai Melin
Originaltitel
The spy who came in from the cold
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
181 g
SAB
Hce
ISBN
9789174294590

Spionen som kom in från kylan

(22 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-01-13
79
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Alec Leamas visste att de hade avskrivit honom. Han hade hållit på längre än de flesta. Nu var det slut. Sedan Hans-Dieter mundt fått makten inom östtyska säkerhetstjänsten hade Leamas förlorat alla sina agenter; det brittiska nätet var söndertrasat. Leamas behövde lämna det hårda livet, komma in i värmen. men Control i London ville att han skulle stanna ute i kylan lite längre, återvända till Berlin, Slå det dödande slaget mot Mundt...

John le Carré är den moderna spionromanens mästare och Spionen som kom in från kylan den mest berömda av alla agentromaner. Det är lätt att förstå varför: med sugande dramatik skruvas spänningen obönhörligt fram mot det överraskande slutet på denna insiktsfulla historia om det kalla krigets skoningslösa värld och om spionens ensamhet.

Vårens temasläpp från Albert Bonniers Klassiker är moderna deckarklassiker med konstnärlig form av Fideli Sundqvist
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spionen som kom in från kylan
  2. +
  3. Silverview

De som köpt den här boken har ofta också köpt Silverview av John Le Carré (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Spionen som kom in från kylan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Håller fortfarande
    Fabbe, 1 september 2022

    Efter att ha läst andra recensioner om hur långsam och dålig den var så var jag skeptisk. Boken överaskade mig rejält åt det positiva hållet. Tempot är behagligt och det är befriande fritt från överdrivna våldsskildringar utan fokus ligger på rätt saker. Upplägget känns bra och storyn är tight. Det enda jag störde mig på som känns omodernt är relationen till Liz och hela hennes karaktär som känns omodern.

  2. Förlegad spionroman
    Ingbritt Nyren, 23 juli 2022

    Läste om den efter ca 30 år. Idag kändes den lite gubbängen. Huvudpersoner pimplar whisky, röker mest gillar inte kvinnliga auktoriteter. Är vad man kan kalla hårdkokt. Genren spionroman har utvecklats enormt.

  3. En nostalgisk dussinthriller.
    William Hedendahl, 8 november 2021

    Tyvärr, nu efter många år, en ganska enkel dussinthriller. Det har skett en del i skrivandet utveckling sedan den skrevs.

  4. Mycket bra.
    Lasse Sten, 26 april 2020

    Långsam och detaljerad berättelse. Nästan meditativ. Miljöskildringar och politik beskrivs i realtid-tidigt 60-tal. Personporträtt. Moral och mening-finns den? Ingen action, men man sugs in.

  5. Medioker story
    Magnus J, 25 juli 2019

    Inte speciellt bra, kanske var detta "superspännande" på 60 talet, men känns mer som en b-rulle med en dålig kopia på Bond. Stay away

  6. Klassiker.
    Dr. Larson., 13 maj 2015

    Klassiker som med all tydlighet visar hur storskaliga och cyniska schackdrag gör processen kort med det idealistiska veka livet. Att komma in från kylan är att dö.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av John Le Carré