Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2020-06-06
Upplaga
1
Förlag
Folkuniversitetets förlag
Dimensioner
252 x 195 x 18 mm
Vikt
661 g
SAB
Fc
ISBN
9789174347531

Sverige på svenska : samhälle, geografi, traditioner, kultur och vardag

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-06-06
310
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    220
Visa alla 1 format & utgåvor
För en infödd svensk känns nog det mesta i det svenska samhället ganska självklart och helt naturligt. Men för människor födda i utlandet - första generationens invandrare, gäststudenter, turister eller allmänt intresserade - kan Sverige tvärtom te sig som Landet Annorlunda.

Sverige på svenska ger alla läsare fördjupade kunskaper om Sverige. Varför ser egentligen samhället ut som det gör och varför beter sig svenskarna som de gör?

Sverige på svenska är en rikt illustrerad lärobok som tar ett helhetsgrepp på landet Sverige. Den är indelad i följande kapitel:

- Ett första ögonkast på Sverige
- Från norr till söder
- Språk, traditioner och folklig kultur
- Sveriges historia
- Individ, familj och samhälle
- Dagens Sverige från insidan
- Mera Sverige!

Boken kan med fördel användas i gymnasieskolans undervisning i svenska som andraspråk, i de senare stadierna inom sfi, svenskundervisning på universitet i Sverige eller utomlands - samt givetvis för självstudier.

Birgitta Melén är läromedelsförfattare, redaktör och översättare. Hon har också arbetat med den svenska Nationalencyklopedin.

Johan Eriksson är journalist, författare och redaktör. Även han har arbetat med Nationalencyklopedin och han är också verksam inom folkbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sverige på svenska : samhälle, geografi, traditioner, kultur och vardag
  2. +
  3. SIGNERAD Yumi & Tomu. I Lilleputtarnas land

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Yumi & Tomu. I Lilleputtarnas land av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 469 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sverige på svenska : samhälle, geografi, traditioner, kultur och vardag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mats K
    mats Kindell, 24 november 2023

    Som lärare i Samhällsorienterande ämnen för elever med svenska som andraspråk, är denna bok ett alldeles utmärkt planeringsverktyg. Den behandlar angelägna teman som geografi, historia, samhällskunskap samt även kultur/traditioner, och ger mig som lärare möjligheten att täcka de områden vilka är viktiga inom mitt specifika ämnesområde.

  2. Jätte intressant om man vill veta mer om Sverige
    Carina Ostkamp (D-Lippetal), 24 oktober 2023

    Jag köpte den här boken eftersom jag deltår i en svenska konversationskurs. Man lär sig mycket om Sverige och svenskarna med boken

  3. Sverige på svenska
    Yves Devolder, 12 juni 2021

    Ett oumbärligt verktyg för alla elever, studenter och människor som vill upptäcka och förstå det svenska samhället. Boken är även bättre för utländska studenter som inte bor i Sverige och önskar vänja sig vid de svenska traditionerna och värdena. En bok som får rekommenderas och behållas!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna