Farväl oskuld : ingen kommer undan i en gränslös värld (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2012-11-08
Förlag
Pelota
Dimensioner
211 x 130 x 6 mm
Vikt
234 g
SAB
O
ISBN
9789174377200

Farväl oskuld : ingen kommer undan i en gränslös värld

Häftad,  Svenska, 2012-11-08
170
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Världens gränser rasar. Globaliseringen är inte bara en handelsterm som handlar om ondsinta marknadskrafter. Den är en verklig och allt omfattande kraft som kommer att förändra mänskligt liv på den här planeten för alltid. För första gången i historien är jorden på väg att bli sant integrerad. Det får stora konsekvenser.
Det påverkar makten över politiken, kommunikationen och pengarna, det förändrar relationen mellan kulturerna, åldrarna och könen, och det tvingar fram en ny syn på integritet, frihet, brott och straff.
Gränslösheten innebär att vi måste leva i större öppenhet och att ingen av oss kommer undan ansvar. För många framstår detta som otryggt eller rent av skrämmande. En del känner sig hotade. Därför finns starka motkrafter. Nationalistiska, främlingsfientliga, misogyna och religionsextrema tendenser märks tydligare än kanske någon gång hittills när de inte längre kan vara norm.
Vi har påbörjat en resa mot "den globala byn". Det är något som framhållits som ett gott mål, en utopi. Vågar och vill vi fortsätta? Eller vill vi fösa oss tillbaka in i välbekanta fållor igen? Vi har alltid ett val.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Farväl oskuld : ingen kommer undan i en gränslös värld
  2. +
  3. Miljardlyftet: Så förändras världen av ett växande Afrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Miljardlyftet: Så förändras världen av ett växa... av Anders Bolling, Erik Esbjörnsson (inbunden).

Köp båda 2 för 386 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Bolling