Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2015-01-27
Upplaga
1
Förlag
BoD
Medarbetare
Hurtig, Kristina
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
216 x 133 x 25 mm
Vikt
555 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Hc
ISBN
9789174635850

Frank

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-01-27
226
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    109
Visa alla 1 format & utgåvor
Frank bor med sin mamma i en mellansvensk stad som i folkmun kallas Lilla Paris. Vägen till vuxenlivet är dock långt ifrån idyllisk med en våldsam far och en ängslig och underkuvad mor.
Parallellt med Franks historia får vi följa den svenska skolan genom olika stadier.
Händelserna som skildras speglar den verklighet som många lärare och elever har idag. Det är en berättelse som både roar och upprör läsaren genom att avslöja en rad av svek och där Frank står för en uppriktighet som ibland saknas i maktens korridorer.
Boken kan läsas med behållning av alla som på något sätt har med barn och ungdomar att göra, som förälder, lärare eller befattningshavare.

Kristina Hurtig är mellanstadielärare utbildad i Karlstad 1975 och hon är fortfarande verksam i skolan. Hon har stor erfarenhet av barn och undervisning och har sett många reformer komma och gå under årens lopp.
Vad vi som jobbar i skolan behöver är lugn och ro, anser Hurtig. Den senaste läroplanen är bra, men vi måste få tid och verktyg att implementera den. Läroplanerna byts ut med allt kortare mellanrum och varje ny regering vill sätta sin prägel på skolan. Det håller inte. Låt oss få slippa fler nya påfund de närmaste tio åren så att vi har en chans att komma i ordning. Och inte minst - låt oss acceptera att vi bara är människor, som gör så gott vi kan, även vi som är lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frank
  2. +
  3. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

De som köpt den här boken har ofta också köpt De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström Jones (pocket).

Köp båda 2 för 315 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Frank. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant bok.

    Läsvärd bok borde läsas av alla. Särskilt de berörda inom skolan. Otroligt bra skriven. Kunde inte sluta att läsa. Rekommenderar verkligen denna bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Kristina Hurtig r mellanstadielrare utbildad i Karlstad 1975 och hon r fortfarande verksam i skolan. Hon har stor erfarenhet av barn och undervisning och har sett mnga reformer komma och g under rens lopp.
Vad vi som jobbar i skolan behver r lugn och ro, anser Hurtig. Den senaste lroplanen r bra, men vi mste f tid och verktyg att implementera den. Lroplanerna byts ut med allt kortare mellanrum och varje ny regering vill stta sin prgel p skolan. Det hller inte. Lt oss f slippa fler nya pfund de nrmaste tio ren s att vi har en chans att komma i ordning. Och inte minst - lt oss acceptera att vi bara r mnniskor, som gr s gott vi kan, ven vi som r lrare. Kristina Hurtig r mellanstadielrare utbildad i Karlstad 1975 och hon r fortfarande verksam i skolan. Hon har stor erfarenhet av barn och undervisning och har sett mnga reformer komma och g under rens lopp.
Vad vi som jobbar i skolan behver r lugn och ro, anser Hurtig. Den senaste lroplanen r bra, men vi mste f tid och verktyg att implementera den. Lroplanerna byts ut med allt kortare mellanrum och varje ny regering vill stta sin prgel p skolan. Det hller inte. Lt oss f slippa fler nya pfund de nrmaste tio ren s att vi har en chans att komma i ordning. Och inte minst - lt oss acceptera att vi bara r mnniskor, som gr s gott vi kan, ven vi som r lrare.