Pappersstäder (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2014-10-15
Förlag
Månpocket
Översättare
Ylva Stålmarck
Originaltitel
Paper Towns
Medarbetare
Molinder, Désirée (form)
Dimensioner
179 x 109 x 23 mm
Vikt
202 g
SAB
uHce
ISBN
9789175033600

Pappersstäder

(25 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-10-15
89
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sällan har en berättelse berört så många, så starkt som hjärtskärande Förr eller senare exploderar jag. Världen över hyllas och älskas boken som nu blir film. I John Greens Pappersstäder trasslas vi in i ett nät av ledtrådar i sökandet efter den mystiska Margo. Quentin Jacobsen har älskat den iögonenfallande och äventyrslystna Margo på avstånd i hela sitt liv. Ända sedan de som grannbarn lekte tillsammans. Så när hon öppnar fönstret till hans rum och klättrar in i hans liv igen och övertalar honom att följa med på en genialiskt hämndaktion följer han med. Efter deras natt tillsammans kommer Quentin till skolan för att upptäcka att Margo - som alltid varit något av en gåta - nu har förvandlats till ett mysterium. Hon brukar försvinna ibland, men aldrig så här länge. Kan hon vara död? Men snart upptäcket Quentin att Margo lämnat subtila, smarta ledtrådar bara för honom. Budskapet är tydligt: Hitta mig om du kan! Vägen mot gåtans lösning är vindlande och tvingar Quentin att inse att ju närmare han kommer Margos gömställe desto mindre vet han egentligen om henne. Och kommer han att hinna fram innan hon försvinner igen?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pappersstäder
  2. +
  3. Let it snow : magisk julhelg i tre delar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Let it snow : magisk julhelg i tre delar av John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle (pocket).

Köp båda 2 för 172 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pappersstäder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Långdragen och långtråkig
    Blublub123, 26 september 2018

    Långdragen och långtråkig medioker bok. Handlar om en totalt ointressant loser till kille som är konstigt besatt och beroende av en tjej. Han har knappt annat i sitt liv förutom tankar kring henne.

  2. Pappersstäder
    Patricia, 3 januari 2016

    John Green skriven fantastiskt vackert tycker jag. Jag tycker boken var magisk och sidorna slukades fort.
    Dock tyckte jag faktiskt inte om slutet, blev så besviken och tänkte; jaha, är den slut nu? Ville ha något mer. Annars var allt perfekt precis som det brukar vara när han skriver.

    Mina två favoriter ut boken är:
    "Hon kanske älskade mysterier så mycket att hon blev ett själv"
    och
    "Hon kanske skummade igenom den för att hitta vad hon ville se. Vi läser ofta poesi på det sättet"

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av John Green