Ojämlikhetens anatomi (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2015-03-18
Upplaga
1
Förlag
Månpocket
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
132 g
SAB
Oabka
ISBN
9789175034157

Ojämlikhetens anatomi

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2015-03-18
89
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Varje mänskligt samhälle utvecklar ojämlikhet. Politiken kan dock förmå samhället att röra sig mot jämlikhet. Men vilken politik? Kring de tre frågorna bygger Per Molander sin essä som siktar på själva grundfrågan i den svenska politiken: vad kan man göra åt verkligheten? Per Molander konstaterar att djupt liggande egenskaper hos människan tenderar till att skapa ojämlikhet i alla kända samhällen i historien. Men lika viktigt är att politiken kan användas för att motverka människans natur. Hur mycket, är en fråga om civilisation eller, om man så vill, anständighet. Men inte all politik. Vad säger konservatismen, liberalismen och socialismen om ojämlikheten? Ojämlikhetens anatomi är en skarp plädering för politikens möjligheter i ett land med växande klyftor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ojämlikhetens anatomi
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 226 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ojämlikhetens anatomi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Öppnar nya perspektiv på tillvaron
    Che, 14 oktober 2015

    Fantastisk upplysande bok som alla samhällsintresserade borde läsa. Rättvisan sköter sig inte själv utan det är snarare tvärtom. Ett utmärkt komplement till Piketty och som får oss att förstå vikten av politik och samhällsdebatt i en alltmer förändrad värld.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Molander