Nomadflickan Natiwis liv och äventyr i Karamoja (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (4.8 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-08-30
Förlag
Recito Förlag
ISBN
9789175170336

Nomadflickan Natiwis liv och äventyr i Karamoja E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2011-08-30
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Nu handlar det om Afrikas framtid, om kampen mot fattigdom och för barnens framtid och deras möjligheter till hälsa och utbildning, till liv. Barn är intresserade av varandras livsvillkor. Följ med till Karamoja och lär känna Natiwi och nomadernas kultur och samspel med naturen.

Jag växte upp i Karamoja, den nordöstra delen av det som är Uganda idag. Nu minns jag allt så tydligt, min barndom, djuren och alla människor.

Jag ska berätta lite om hur vi levde och överlevde. Då trodde vi att «de vita» var andar. Vi kände inte till kläder. Livet var en kamp mellan onda och goda andar. Jag var utvald, utan att själv förstå, att ha kontakt med de goda andarna.

Jag hade hjälp av en liten rödvingad fågel,Tiwit, som «kvittrade om» vad jag skulle göra.

I alla människors liv finns det många äventyr. Du ska få följa med på några av mina. Du ska få träffa min familj och i fantasin leva med nomaderna på savannen i Afrika.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Nomadflickan Natiwis liv och äventyr i Uganda

    Luisa Natiwi, Ted Derwinger

    När du nu "träffar" Natiwi, är hon på en missionsstation i östra Afrika. Uganda finns ännu inte som stat, utan är ett brittiskt protektorat. Hon föddes på 50-talet i ett Afrika som behärskades av kolonialmakter. Natiwi är på väg att bli tonåring o...