Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2016-11-29
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
228 g
SAB
Hc
ISBN
9789175454689

Ljusets dotter

(41 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-11-29
89
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Om du har tyckt om Elisabet Nederst tidigare böcker kommer du att älska den här!« Allers

Det är sent 1700-tal och Edsbergs slott i Sollentuna sjuder av liv. På ladugårdsplanen samlas drängarna och traktens torpare för att tilldelas dagens arbetsuppgifter, fiskare lägger ut sina nät på Edsvikens vatten, i köket styr kokerskan över en rad pigor och från slottets salar hörs glada röster.

I den unga Marias liv är glädjen emellertid en sällsynt gäst. Hennes far, som är förman på Edsberg, styr sin familj med järnhand och tvekar aldrig att låta knytnävarna tala. Hans brutala uppfostringsmetoder har gett Maria en höftskada och hennes haltande gång och bortkomna sätt är ständigt föremål för grymma skämt och trakasserier.

Den enda ljuspunkten i Marias liv är musiken; då hon sluter ögonlocken och lyssnar till den mäktiga orgeln eller till spelmannens sprittande musik tonar skammen, ensamheten och hjälplösheten för ett ögonblick bort. I hemlighet lär sig Maria att spela fiol och en kväll får hon av en slump möjlighet att visa de danslystna edsbergarna vad hon kan. Föga anar hon att en ny väg nu håller på att öppnas i hennes liv, en väg som ska föra henne till Stockholm och Gustav III:s hov.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ljusets dotter
  2. +
  3. Den vita liljan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den vita liljan av Elisabet Nemert (storpocket).

Köp båda 2 för 229 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ljusets dotter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Informativ & spännande!
    Elisabeth Nilsson, 7 december 2021

    Så bra berättat livsöde och samtidigt informativ historiskt, vilket jag tycker om. Mycket läsvärd. Får vi en fortsättning? Historiska berättelser är alltid så intressanta.

  2. Det goda segrar över allt det onda.

    Underbar berättelse som man ej kan sluta läsa. Som tur är besegrar det goda det onda till slut. Blev väldigt berörd av alla människoöden. Underbara starka kvinnor.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Elisabet Nemert