Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2014-08-20
Upplaga
1
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
452 g
SAB
Ea
ISBN
9789175579313

Läxfritt : för en likvärdig skola

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-08-20
216
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Läxfritt - för en likvärdig skola är en bok som vänder sig till dig som på något vis är involverad i barn och ungdomars skolvardag. Oavsett din roll - förälder, lärare, skolledare, lärarstudent eller lärarutbildare. Den vänder sig även till dig som är elev. Syftet med Läxfritt - för en likvärdig skola är att väcka tankar och ge inspiration till nya vägar. I boken varvas röster från forskare, läxfria lärare och andra experter. Vi får en bred bild av hur läxfritt gagnar elevers lärande, och hur det är möjligt att lära utan läxor.

Pernilla Alm tar upp frågan om läxor går ihop med en likvärdig skola och vem som ansvarar för att elevers skoldagar håller sig inom de åtta timmar skollagen säger. Annat som diskuteras i boken är:

* Aktuell läxforskning
* Olegitimerade läxhjälpare
* Glosor och multiplikationstabeller
* Ansvar och läxor
* Föräldrars insyn i skolarbetet med eller utan läxor
* Fritid, stress, konflikter och läxor

"Pernilla Alm har skrivit en bok som utmanar etablerade
sanningar, ställer viktiga frågor och väcker många funderingar."
- PETRA KRANTZ LINDGREN, BETEENDEVETARE OCH FÖRFATTARE TILL
MED KÄNSLA FÖR BARNS SJÄLVKÄNSLA

"Titeln säger allt. Pernilla Alm har skrivit en viktig bok.
Ta hem boken och läs den som en läxa, sedan gör
vi skolan solidarisk och rättvis."
- MALIN WOLLIN, KRÖNIKÖR OCH FÖRFATTARE
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läxfritt : för en likvärdig skola
  2. +
  3. Vardagskompassen : ett pedagogiskt kartläggningsmaterial för dig som möter barn och ungdomar som har svårt att navigera i vardagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vardagskompassen : ett pedagogiskt kartläggning... av Anna Sjölund, Lena W Henrikson (häftad).

Köp båda 2 för 554 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Läxfritt : för en likvärdig skola. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok för en likvärdig skola!!!
    Kerstin Lindberg, 19 maj 2015

    En viktig bok att läsa för alla som är intresserade av att vi ska återgå till en mer likvärdig skola. Det måste i första hand vara de utbildade pedagogernas uppdrag att se till att alla barn/elever får likvärdiga förutsättningar för lärande, det ska inte spela någon roll vilka hemförhållanden man har, vare sig utbildningsmässig ,kulturell eller ekonomisk bakgrund.

  2. Äntligen!
    Sandra, 1 december 2014

    Det är på tiden att någon vänder upp och ner på skolan och ifrågasätter läxornas vara eller icke vara.
    Jag tycker att ALLA lärare ska läsa den här boken, som på ett väldigt tydligt sätt förklarar varför läxor är orättvisa och inte effektiva ur inlärningssynpunkt.

    Författaren har gjort en ordentlig research och vet vad hon talar om. Som sagt, obligatorisk läsning för er som jobbar i skolan.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Pernilla Alm

  • Läxhjälp

    Pernilla Alm

    Den optimala handboken för dig som vill få till en effektiv och rolig läxläsning med ditt barn. Läxhjälp är för dig som någon gång tjatat, gnatat och mutat för att läxorna ska bli gjorda i tid, och som vill få till en smidigare läxläsning med ditt...

  • Utan dig

    Pernilla Alm

    Vad händer när livet tar oss på avvägar och tillvaron slås i bitar på ett ögonblick? Bostadsrätt i centrala Stockholm. Bröllopsplaner och tankar på barn. Mikaela och Thomas står i startgroparna för sitt liv tillsammans, när Thomas är med om en klä...