Innan trollen kom : en tv-man om en tid som är passé (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2017-09-07
Förlag
Solentro
SAB
Bs
ISBN
9789175653716

Innan trollen kom : en tv-man om en tid som är passé

Häftad,  Svenska, 2017-09-07
359
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nyhetsvärlden förändras. Sociala medier och webben tar över. Journalistens roll är ifrågasatt med hot och hat av alternativa kanaler utan självprövning. "Innan trollen kom - En TV-man om tid som är passé" kan ses som ett historiskt dokument inifrån under en tid när saklighet och opartiskhet var ledord; innan begrepp som fake news och falska fakta förvirrade.

Här skildras fyra decennier fyllda av dramatiska händelser, stora och små, liksom färgstarka möten med världens stora. Om att i sista stund räddas undan lynchning, få en kram av Nelson Mandela, en kyss av Taubes Carmencita, ha dödsångest i Bhopal vid världens värsta gaskatastrof, undkommit minfält och massmord i Bangladesh, bestrålats av Bikini-bombernas atomsopor, räddat mördade Indira Gandhis aska, gått hand i hand med Yasser Arafat och i närkontakt med flera av världens kungligheter varnats av drottning Silvia för att försöka ta sig in under hennes klänning.

Ovan bara några exempel i detta personliga bokslut över en resa och upplevelser som få förunnats. Från landsortsreporter till Vita Hus-korrespondent, därutöver nedslag i över 80 länder världen kring, lika välbekant som en vardagsrumsmöbel för en generation jämnåriga med många år också som TV-Aktuellts ankarman. Allt återgivet enligt mottot rak och hederlig journalistik.

Sven Strömberg

Sven Strömberg, eskilstunason och journalist. Start på 60-talet på tidningen Folket, via regionalradion i Örebro till SVT i Stockholm, som reporter och ankarman - Mr Aktuellt - omväxlande med att vara utrikeskorrespondent i Washington, London och Tokyo. I nära 40 år rapporterade han om samtidens stora händelser. Under en tid programchef och ansvarig utgivare för nyheter och dokumentärer på SVT.

Sven Strömberg har även givit ut "Harpsund, hus och händelser" där statsministerresidensets makthavare och historia skildras och är medförfattare till "Strömmen som födde en stad", en historik om vattenvägen mellan Hjälmaren och Mälaren som skapade industristaden Eskilstuna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Innan trollen kom : en tv-man om en tid som är passé
  2. +
  3. Spion och förrädare : Kalla krigets största spionhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spion och förrädare : Kalla krigets största spi... av Ben Macintyre (pocket).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »