Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2016-04-12
Upplaga
1
Förlag
BoD
Dimensioner
270 x 190 x 14 mm
Vikt
612 g
Komponenter
Paperback
SAB
Occ.06z Sverigedemokraterna
ISBN
9789175693286

Sverigedemokraterna : inifrån och utifrån

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-04-12
240
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    99
Visa alla 1 format & utgåvor
Lars-Arne Sjöberg, pensionerad professor och universitetsråd från Karlstads Universitet:

När jag gått igenom c:a 1 000 olika tidningsklipp om Sverigedemokraterna växte

en bild fram som var mycket skrämmande. SD är ett parti med dubbla budskap dels ett parti, som försöker fungera i det svenska parlamentariska sammanhanget och bli accepterat som ett seriöst parti, och dels ett helt annat parti med en annan agenda, som visar hur de ska agera och göra Sverige till en enpartistat inte om utan när de får makten.

Det finns många starka och tydliga kopplingar till händelserna i Tyskland under 1930-talet, som ledde till ett världskrig och en förintelse av judar.

Deras förebilder är Ungern och Ryssland. Jag vill presentera vad SD syftar till med sin politik.

SD är inget harmoniskt parti utan det finns inbyggda spänningar, som ledartrion försöker eliminera genom att utesluta de medlemmar, som inte är lojala med partiledningen och den linje de driver. Uteslutningen av hela ungdomsförbundet är ett exempel, där hela förbundet uteslöts för attde valde fel ordförande.

Ett tips:

Om Du inte hinner läsa hela boken så rekommenderas att Du läser sista kapitlet Sammanfattning av vad Sverigedemokraterna står för. I detta kapitel finns hänvisningar till var dessa uppgifter verifieras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sverigedemokraterna : inifrån och utifrån
  2. +
  3. Fult folk : samtal med sverigedemokratiska väljare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fult folk : samtal med sverigedemokratiska väljare av Linnea Nilsson, Emil Schön (häftad).

Köp båda 2 för 392 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sverigedemokraterna : inifrån och utifrån. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Islamofobi möter politisk paranoia
    Fredrik, 1 november 2016

    Boken saknar ambition att beskriva de nutida konservativa strömningarna i Europa och därmed Sverigedemokraterna som företeelse. Sålunda saknas även de argumenterande reflektioner och den intellektuella nivå som skulle kunna göra boken politiskt intressant.

    Istället skulle man kunna tro att Lars-Arne Sjöberg har smugit sig in hos Jimmy Åkesson när han sov och hittat hans dolda agenda i nattduksbordet. Och nu vill Sjöberg varna dig och berätta att Åkesson egentligen vill bli Sveriges d... Läs hela recensionen

  2. Sture Nordh, fd. TCO-ordf.:

    Boken är ett avslöjande dokument av Sverigedemokraterna och ett fantastiskt kartlägg-ningsarbete. Det blir tydligt vad partiet egentligen står för. Redovisningen är massiv och detaljerad. En del är ju känt förut men boken blir stark genom noggrannhet och omfång. SD kan inte längre bara peka på enskilda omdömeslösa medlemmar. Det är systematik i deras antidemokratiska och antihumanistiska politik. Särskilt viktigt är avsnittet om SD och kristendomen. En sådan systematisk genomgång har saknats.... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lars-Arne Sjöberg