Fyra noveller av Hjalmar Söderberg
Fler böcker inom
Format
Presentask
Språk
Svenska
Serie
Presentask från Novellix
Utgivningsdatum
2016-04-13
Förlag
Novellix
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
160 x 110 x 15 mm
Vikt
171 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789175891439

Fyra noveller av Hjalmar Söderberg

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Presentask,  Svenska, 2016-04-13
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Den uppskattade novellmästaren och älskade Stockholmsskildraren Hjalmar Söderberg bjuder här på berättelser, präglade av hans karakteristiska skärpa och kvickhet. Melankoliska sinnesstämningar blandas med spetsig ironi när han skildrar människor och miljöer i och utanför Stockholm i tiden runt förra sekelskiftet.

Asken innehåller fyra böcker:
Blom
Aprilviolerna
Tuschritningen och tre andra historietter
Porträttet

"Om man tänkt att det finns en och annan novell i denna serie som pöser över sina breddar, eller någon som blivit en alltför uttänjd tanke, är Söderberg motsatsen, perfekt i formen. Han är Måttmästaren. Miniatyrmästaren. Ingen kan, som han, säga på millimetern exakt det som omfånget kräver.
Dagens Nyheter

Novellix ger ut stora läsupplevelser i litet format! En novell per bok, och alltid med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fyra noveller av Hjalmar Söderberg. Sätt ditt betyg »
  1. Söderberg i ett fyrfaldigt paket
    Natalie Stefanie S, 17 januari 2017

    Mycket fint packeterade i Novellix serie av noveller; i snygga matchande design och med en introduktion om Hjalmar Söderberg i sin helhet. Det enda jag saknade är olika introduktioner - hade önskat att varje novell hade en unik introduktion, kanske skriven mer specifikt om just valet av de fyra novellerna i produktion, lite bakgrundshistoria eller kontext.
    Vad gäller själva novellerna tyckte jag mycket om en av dom, bra om en till, och fann två av de något mer banala i anda - det är förs... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hjalmar Söderberg