Gustav III:s spioner : historien om när Sverige skulle slå tillbaka franska revolutionen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2018-08-11
Upplaga
2
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
185 x 127 x 10 mm
Vikt
203 g
Komponenter
Paperback
SAB
Kc.451,Kj.451
ISBN
9789175930442

Gustav III:s spioner : historien om när Sverige skulle slå tillbaka franska revolutionen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-08-11
252
  • Specialorder (osäker tillgång). Skickas från oss inom 11-20 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Vilka ohyggliga människor! De är Europas orangutanger. Hur är det möjligt att med så mycket behag och älskvärdhet förena så utstuderad vildhet?"

Orden är Gustav III:s. Det franska folket hade stormat Bastiljen och hotade det rojalistiska väldet i Frankrike. För den svenske kungen representerade revolutionen också undergången för den goda smaken och den aristokratiska förfiningen.

Gustav III skissade fram storslagna planer på att invadera fransk mark. Avsikten var inte att bara rädda drottning Marie-Antoinette och kung Ludvig XVI, utan att avstyra hela revolutionen. 1791 sändes de två svenska officerarna König och von Fieandt till Frankrike för att kartlägga området mellan Paris och Le Havre, som en förberedelse av den väpnade intervention kungen planerade. Målet var att erövra Paris.

Gustav III:s spioner bygger bland annat på Königs minnesanteckningar som finns bevarade på Riksarkivet. Författare är Thorsten Sandberg, fil kand i historia och journalist. Han har bland annat medverkat under många år som skribent i tidskriften Populär Historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gustav III:s spioner : historien om när Sverige skulle slå tillbaka franska revolutionen
  2. +
  3. Folket som inte fick finnas : palestiniernas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folket som inte fick finnas : palestiniernas hi... av Ingmar Karlsson (pocket).

Köp båda 2 för 341 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gustav III:s spioner : historien om när Sverige skulle slå tillbaka franska revolutionen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. historier om Gustav iii
    susanne malm, 17 december 2017

    Har läst den boken , det var väldigt spännade hur det har gått till och hur det gick för hans männen som var spioner , under franska revolutionen och kung Gustav kämpade för att rädda kung Ludvig och drottning Marie -Antionette från krisen .Jag sträckt läst dom och vill veta hur det gick sedan .Det var båda tragiskt och mycket händelser som drabbas kung Ludvig och Marie-Antionette och även kung Gustav iiis liv , .Lärt känna vem kung Gustav iii och det var väldigt intressant berättelser om honom .

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thorsten Sandberg

  • Karl XV : folkets monark

    Thorsten Sandberg

    » Thorsten Sandberg [har] skrivit en lättillgänglig biografi som fyller en lucka i den glesa litteraturen om denne Bernadotte. Författarens stil är effektiv och han behandlar sin huvudperson ur olika vinklar. « Populär Historia »Lättillgänglig« Hu...

  • Karl XV. Folkets monark

    Thorsten Sandberg

    Genom sin frejdighet och sitt rättframma sätt blev Karl XV snabbt populär och kallades i folkmun Kron-Kalle. Han hade en anspråkslös stil, klädde sig ofta som en vanlig undersåte och sades resa runt i riket inkognito. Eftermälet är rikt och sägner...