Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2018-06-11
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Medarbetare
Sjöblom Nilsson, Cilla (form) / Michaelsdotter, Elin (form)
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
134 g
SAB
Udaghb
ISBN
9789176811283

Antropocen : en essä om människans tidsålder

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-06-11
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hösten 2016 sammanträder världens ledande geologer i Kapstaden. En grupp experter lägger fram de slutliga bevisen för att världen behöver ett nytt namn för en ny tid. Ett av bevisen är resterna av radioaktivitet från provsprängningarna efter andra världskriget, ett annat spridningen av plast och sot. Efter 12000 år under Holocen är det dags för Antropocen, människans tidsålder. En stor händelse i planetens historia. Ska vi glädjas åt eller förskräckas av att människan nu bevisligen satt sina outplånliga spår på planeten?

Sverker Sörlin är en av världens ledande miljöhistoriker och han har följt diskussionerna noga bland geologerna. I den här essän ger han den första samlade beskrivningen av Antropocen, vår nya tidsålder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Antropocen : en essä om människans tidsålder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rubbar dina cirklar.
    Stina Hammar, 1 augusti 2019

    Oerhört viktig bok som ändrar perspektiven på vad vi människor gör här på jorden och med vår planet.
    Rubbar dina cirklar.

  2. Människans påverkan
    Bengt (Beddingestrand), 29 augusti 2018

    Det är ju lätt att inse att människan har mycket liten påverkan på vår planet utifrån universums perspektiv. Däremot har vi stor påverkan på den tunna "förorening" på klotets yta som kallas biosfär.
    Där ger boken en intressant och tankeväckande genomgång och förståelse för den avgörande påverkan som människan har trots sin litenhet. Människan utgör ju trots allt mindre än 1 promille av biosfären.
    Läs boken och begrunda, kanske inte alltid lättläst men läsvärd.

  3. Mycket intressant.
    Magnus, 27 juni 2018

    Vi lever i en ny geologisk epok - antropocen sedan 1945 eller tidigare beroende på hur epoken avgränsas i tiden. Begreppets innebörd och historia behandlas liksom olika tolkningar av begreppet. Boken var en ögonöppnare för mig.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sverker Sörlin