Dagboken i ödehuset (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Mysterierna i Sörbodane (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2021-03-21
Förlag
Lilla Hoi
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
369 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176972540

Dagboken i ödehuset

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2021-03-21
159
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sommarlovet börjar inte som Emma tänkt sig. Alla planer på ridläger och annat kul med kompisarna går åt skogen när mamma bestämmer att de ska tillbringa sommaren hos mormor och morfar i lilla Sörbodane. Utan pappa.

Carl-Fredrik ser däremot fram emot sitt sommarlov hemma i Sörbodane. För vad kan vara bättre än att slippa skolan, och bara tillbringa dagarna med djuren på gården?

Deras vägar korsas när Emma hamnar på ödegården Bräckorna och det blir starten på ett riktigt sommaräventyr. När de får höra talas om Sigrid som bodde på gården, men försvann för mer än sextio år sedan, bestämmer de sig för att ta reda på vad som egentligen hände med henne. Det enda spåret efter Sigrid var hennes tröja vid ån. Men drunknade hon verkligen? Snart inser Emma och Carl-Fredrik att det ligger mer bakom försvinnandet. Kan en gammal bortglömd dagbok vara nyckeln till att låsa upp mysteriet?

Dagboken i ödehuset är första delen i serien Mysterierna i Sörbodane.

Annika Billberg är född 1975 i Östersund, uppvuxen i Jönköping men bor numera i Enebyberg, Stockholm. Hon har jobbat som kommunikations- och marknadsdirektör i mer än femton år och kombinerar idag skrivandet med att vara rådgivare åt företag i kommunikationsfrågor. Hon har tidigare gett ut böckerna om Tutte Brödsmula & Kalle Humla som är en spännande och rolig serie för barn i åldern 6-9 år.
Inspiration till Mysterierna i Sörbodane har hon tagit från sina egna somrar som hon tillbringade i den lilla byn i Dalsland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dagboken i ödehuset
  2. +
  3. Den glömda kartan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den glömda kartan av Annika Billberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dagboken i ödehuset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande och välskriven bladvändare
    Marias bokhylla, 8 april 2024

    Sommarlovet blir inte som det var tänkt. Emma trodde att hon skulle få umgås med sina kompisar och åka på ridläger, men så bestämmer mamma att hon och Emma ska åka till mormor och morfar i Sörbodane istället. Dessutom ska de åka utan pappa, vilket inte gör så mycket eftersom han och mamma mest bråkar ändå. Men Emma saknar pappa och vill att allt ska vara som vanligt. I Sörbodane träffar hon Carl-Fredrik som hoppades på att lovet skulle bli lugnt och skönt. Tillsammans hittar de ett mysterium ... Läs hela recensionen

  2. En spännande sommardeckare!
    Gullis lästips (Rönninge), 21 april 2021

    "Dagboken i ödehuset" är en spännande sommardeckare där dåtid och nutid möts.

    Det här är en spänningsfylld sommarmysterium som riktar sig till bokslukare från 9 och upp.

    Det är en bok som påminner om Fem-böckerna och Dalslandsdeckarna fast i modern stil.

    "Dagboken i ödehuset" är första boken i den blivande trilogin "Mysterierna i Sörbodane" och jag ser verkligen fram emot att ta del av följande böcker.

    Förutom det mystiska sommaräventyret tar boken även upp... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Annika Billberg