Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2017-12-14
Upplaga
1
Förlag
BoD
Medarbetare
Stiftelsen Svenska Katolska Akademien (ed.)
Dimensioner
198 x 126 x 15 mm
Vikt
235 g
Komponenter
HC runder Rücken kaschiert
SAB
Ced,Ckb.02
ISBN
9789176997444

Katolsk katekes : för det apostoliska vikariatet i Sverige

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-12-14
184
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den av Svenska Katolska Akademien utgivna serien Svenska katolska klassiker i faksimil publiceras äldre särskilt värdefulla och eftersökta svenska katolska skrifter som sedan länge varit ur tryck. Nytrycken är kompletta och läsliga, men bygger på skannade förlagor, varför diverse onöjaktigheter i trycket kan förekomma.

För att förstå den katolska tron krävs katekesstudier. Sådana studier utgör en kär plikt för varje from katolik, för vilken det gäller att under hela livet förkovra sig i den katolska tron genom t.ex. läsning av katekesen. I de allra flesta fall utgör katekesstudier också en förutsättning för en konversion till katolicismen och för mottagandet av bekräftelsens sakrament. De äldre katolska katekeserna utmärks framför allt av den stora klarhet och pregnans med vilken trosläran där framställs, varför dessa för alla som söker efter den sanna tron och religionen utgör ett oskattbart hjälpmedel att bekanta sig med denna i tydlig och koncis form. Föreliggande volym innehåller andra upplagan av den klassiska svenska katolska katekes som utkom i tre upplagor 1929, 1937 och 1946.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Katolsk katekes : för det apostoliska vikariatet i Sverige
  2. +
  3. Självbetraktelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självbetraktelser av Marcus Aurelius (pocket).

Köp båda 2 för 263 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Katolsk katekes : för det apostoliska vikariatet i Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Enkel att förstå
    Per Robert Christian Hamilton (Gourin, Frankrike), 7 augusti 2023

    I mitt tycke är Katekesen efter VatikanII alldeles för omständig kanske för att blidka den "moderna" människan. Den katekes som varit mer eller mindre oförändrad i nästan 2000 år (alla upplagor innan 1962) är rakt på sak utan krussiduller, enkel att förstå för den som vill kalla sig kristen. Jag rekommenderar verkligen denna katekes från 1937.

Visa alla 1 recensioner