Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Institutet för utbildningsrätt (del 6)
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2021-12-20
Upplaga
1
Förlag
Iustus
SAB
Oc.01
ISBN
9789177371007

Barnkonventionen och skolan

Inbunden,  Svenska, 2021-12-20
372
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Institutet för utbildningsrätt - IfU - ger ut en antologi om barnkonventionen och skolan. Barnkonventionen har varit ett för staten bindande rättsligt dokument sedan år 1990. I syfte att förstärka barnens rätt antogs konventionen som svensk lag år 2020. En fråga som behandlas i denna antologi är vad det betyder att barnkonventionen som internationell överenskommelse binder staten samtidigt som konventionen som svensk lag ska åtföljas av alla i landet som berörs av konventionen/lagen. Vidare behandlas vilken betydelse det kan få för skolväsendet, i beslutsfattande och faktiskt handlande, att konventionen numera är svensk lag. I antologin behandlas också vad barnkonventionens nya roll kan komma att innebära för dem som ska skyddas av rättigheterna i konventionen, det vill säga barnen och eleverna. Boken riktar sig till jurister, yrkesverksamma inom skolan och andra intresserade.

Medverkande författare: Karin Åström, Hedvig Bernitz, Viola Boström, Peter Ramsjö, Sara Lyrenäs, Maria Refors Legge, Anna Gustafsson, Victoria Enkvist, Olof Wilske
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnkonventionen och skolan
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 461 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna