Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2018-11-20
Upplaga
1
Förlag
Askunge Thorsén Förlag AB
Dimensioner
211 x 211 x 8 mm
Vikt
307 g
ISBN
9789177670483

Digitalitet i förskolan

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-11-20
447
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan vi arbeta med och införliva digitala verktyg som en naturlig del i barnens vardag - i meningsfulla sammanhang?

I dag föds barn in i en digital värld som är präglad av olika sorters digital teknik och ett ständigt informationsflöde. Det ställer nya krav på dig som arbetar som pedagog i förskolan.
Förhoppningen med boken är att jämna ut de kompetensklyftor som finns gällande pedagogers digitala färdigheter och ge stöd i digitaliseringsarbetet.

Första delen av boken inleds med ett resonemang kring digitalitet, adekvat digital kompetens och barns integritet samt pedagogernas roll, det kollegiala lärandet och pedagogisk dokumentation.
I bokens andra del får du ta del av konkreta exempel på aktiviteter och arbetssätt som skapar förutsättningar för att främja barns lärande med stöd av digitala verktyg.
Bokens tredje och avslutande del innehåller steg-för-steg-anvisningar till hur du använder de olika apparna.

Författare till Digitalitet i förskolan är Nea Elyoussoufi. ?Nea arbetar som IKT-utvecklare på förskolor i Stockholmsområdet och håller workshops för pedagoger. Hon driver även Instagramkontot pedagog.inspiration där hon delar med sig av sitt pedagogiska arbete för att inspirera pedagoger runt om i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Digitalitet i förskolan
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 676 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Digitalitet i förskolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekomenderar verkligen denna bok!
    Isabella Lindqvist , 12 januari 2019

    Boken är tydlig, konkret och väldigt inspirerade. Rekomenderar denna bok till alla pedagoger som vill utveckla och stärka sin digitala kompetens!

Visa alla 1 recensioner