Alla blommor i Paris (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2021-01-27
Upplaga
1
Förlag
Printz
Översättare
Maria Store
Originaltitel
All the Flowers in Paris
Medarbetare
Levahn, Anna (form)
Dimensioner
217 x 143 x 27 mm
Vikt
441 g
SAB
Hce
ISBN
9789177713548

Alla blommor i Paris

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-01-27
239
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När amerikanska Caroline vaknar upp på ett sjukhus i Paris har hon få minnen av sitt förflutna. Först när hon skjutsas hem till sin lägenhet på Rue Cler inser hon att hon lever ett tillbakadraget och ensamt liv i den stora våningen. Hon tycker sig minnas en man och ett barn, men var är de?

Sextio år tidigare, i ett nazistockuperat Paris, försöker unga änkan Céline bygga upp ett liv för sig själv och sin dotter, samtidigt som hon jobbar i sin fars blomsterbutik. Men när en tysk officer får reda på hennes judiska arv kastas hon in i en livsfarlig lek. Och för att rädda sin dotter måste hon offra allt.

När Caroline hittar brev från Céline inser hon att den stora lägenheten döljer stora hemligheter. Kan hon nysta upp husets historia - samtidigt som hon upptäcker sin egen?

Alla blommor i Paris är en gripande och vacker roman som rör sig mellan nutid och fyrtiotalets Frankrike, och som handlar om krigets mörker, föräldraskapets kamp och spirande förälskelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alla blommor i Paris
  2. +
  3. Bokträdgården i Primrose Hill

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bokträdgården i Primrose Hill av Sarah Jio (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Alla blommor i Paris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fängslande roman
    veronicas_bok_bak_liv, 14 januari 2022

    Caroline vaknar upp på sjukhuset efter en olycka och hon har väldigt få minnen kvar. När hon kommer hem till sin lägenhet i Paris inser hon lever ett ensamt liv. Efter hand kommer små minnesfragment om en man och ett barn, men vem är dom? Caroline hittar ett brev och inser att hennes lägenhet döljer stora hemligheter från krigets tid. Ska Caroline lyckas nysta fram dessa hemligheter och även upptäcka vem hon själv är¿.

    Denna bok gillade jag och jag fastnar direkt i storyn. Det är en f... Läs hela recensionen

  2. Grripande och fängslande
    Stinas_boksida, 25 februari 2021

    I början av 40-talet lever änkan Celine i Paris med sin far och dotter. Trots att Paris är ockuperat av Tyskarna, har det det ganska bra. Celine jobbar i sin fars blomsteraffär. Men allt förändras den dagen blomsteraffären får besök av en tysk soldat.

    Nutid. Caroline har varit med om en olycka och vaknar upp på sjukhuset. Men hon har inga minnen kvar, och vet inte vem hon är.
    När hon körs hem till sin lägenhet förstår hon att hon lever ett ensamt liv. Då och då tycks hon minnas e... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sarah Jio