Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jessica Jackson (del 1)
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2018-12-28
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
217 x 145 x 23 mm
Vikt
540 g
SAB
Hc
ISBN
9789177797401

Morden på Mörkö

(17 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-12-28
211
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Jessica Jackson är polis i Västervik och får ärva ett gammalt nedlagt mejeri på (den fiktiva ön) Mörkö, där hon drömmer om att starta ett mikrobryggeri. Men när en död man flyter i land på ön grusas hennes planer. Efter en fest i bygdegården försvinner en ung kvinna. Allt tyder på att hon blivit utsatt för våld. Jessica var själv med på festen, men har inte någon klar bild över vad som egentligen hände. Allt hon minns är ett bråk mellan några invandrare och den försvunna kvinnan.
Eftersom hon känner till platsen dras Jessica snart in i den alltmer komplicerade polisutredningen. Och när ön blir isolerad efter en häftig storm står hon plötsligt helt ensam. Den idylliska fasaden briserar. Under ytan gror hat, svek och lögner. Öns invånare bär på en hemlighet värre än hotet från mördaren och om den avslöjas blir konsekvenserna förödande för alla inblandade ...

Med Morden på Mörkö bjuder författaren Samuel Karlsson på ett drama i bästa country noir-stil. Det här är första delen i serien om polisinspektör Jessica Jackson.

SAMUEL KARLSSON (f. 1969) är författare och journalist och bor med sin familj i Älta sydost om Stockholm, men är uppvuxen utanför Vimmerby i Småland. Karlsson har varit chefredaktör för bland annat Vi Båtägare och har skrivit flera framgångsrika deckare om Louise Hård och hennes kollegor på polisstationen i Hultsfred.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Morden på Mörkö
  2. +
  3. I mördarens skugga

De som köpt den här boken har ofta också köpt I mördarens skugga av Samuel Karlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 422 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Morden på Mörkö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande lättläst
    Aivi Fyhn, 27 juli 2023

    Kom in i handlingen redan efter några sidor, lagom spännande och lättläst, kunde inte lägga ifrån mig den förrän jag läst ut den

  2. Riktig bladvändare
    @bettan_bokprataren (Örebro), 21 september 2021

    Hoppsan den här serien hade jag helt missat att läsa. Men se det blir det ändring på nu för tusan vilken bra bok! Jag är sannerligen glad att jag har tre kvar att plöja.
    Samuel! Vilken thriller, man hålls verkligen på halster i 363 sidor. Här gissas det vilt.
    Vem, hur och varför? Du som läsare får hålla på att byta dina teorier ideligen och jag vill lova att inget är som man tror.

    Bra miljöskildringar från Mörkö. Ett bra driv och ett språk som flyter på bra och man vill bara... Läs hela recensionen

  3. Lättläst kriminalroman
    Jenny Karlsson , 1 april 2019

    Spännande handling men väl många karaktärer att hålla reda på. Boken är skriven på ett mycket enformigt och lättläst språk.

  4. Spännande bok
    Maja, 11 mars 2019

    ⛵️Dags för recension⛵️
    Morden på Mörkö av Samuel Karlsson
    ....................................................
    Morden på Mörkö är en väldigt lättläst och faktiskt spännade kriminalroman.
    Det blir en storm som isolerar hela ön från omvärlden och så börjar det hända saker. Det idylliska med ön försvinner och den visar sig från sin värsta sida faktiskt. Under ytan börjar det komma upp massa hat, svek och lögner. Alla vet precis allt men ingen vet någont... Läs hela recensionen

  5. Trevlig start på serien!
    Kaffeläsaren, 21 januari 2019

    Morden på Mörkö är en trivsam deckare, utan massa detaljerade, råa detaljer. Den är inte händelselös för det, men vi slipper de allra värsta otäcka bitarna som man kan se i många andra deckare. Jag gillar Jessica som är huvudpersonen i boken. Hon är en kvinna i sina bästa år och har bara sig själv att tänka på, nu när sonen flyttat hemifrån. Jessica är en ganska anonym polis som jag vill veta mer om. Nu kom lite små detaljer om henne fram, men det känns som det finns mycket mer att hämta i ko... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Samuel Karlsson