Det svenska rikets födelse (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Sveriges dramatiska historia
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2020-03-16
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 133 x 14 mm
Vikt
243 g
SAB
Kc
ISBN
9789177891697

Det svenska rikets födelse

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-03-16
184
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Harrison är en rutinerad skribent och växlar mellan övergripande förklaringar och specifika exempel ... Boken är en välskriven introduktion till aktuell forskning om Sveriges uppkomst. Betyg 4/5.« BTJ

Få svenskar känner idag till vendeltiden och än färre att det var under denna epok som grunden lades till det skulle bli det svenska riket.Mäktiga män och hövdingar började nu få grepp om områden som sträckte sig längre än den lokala byn och en riksmakt började ta form. Ändå skulle det dröja ända till slutet på 1300-talet innan namnet Sverige började användas i skrift.

I Det svenska rikets födelse berättar Dick Harrison om hur Sverige gick från att vara ett lapptäcke av lokalsamhällen till ett sammanhållet kungarike. Han gör också läsaren uppmärksam på de avgörande vägskäl då Sveriges historia kunde ha tagit en annan vändning.

Bokserien Sveriges dramatiska historia lyfter fram de mest spännande episoder och fascinerande tidsepoker ur den svenska historien. Här presenteras på ett fascinerande sätt de människor och händelser som format det land vi idag lever i.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det svenska rikets födelse
  2. +
  3. Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsums uppgång och fall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsum... av Sara Kristoffersson (inbunden).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det svenska rikets födelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svenska rikets vagga

    Historien kring hur det svenska riket uppkom i slutet av vikingatiden och hur riket formerades under första delen av medeltiden. Harrison skriver alltid engagerat och får fram historien på ett mycket läsvärt och intressegivande vis.

  2. Tråkigt skriven
    Ronny Hedman, 3 april 2022

    Boken består mest av gammal skåpmat som redan använts otaliga gånger. Dessutom tråkigt skriven så det blev jobbigt att läsa.

  3. Historieskrivning när den är som bäst
    Claes Nordlöf, 17 december 2020

    Författaren professor Dick Harrison är en garanti för att boken är synnerligen intressant och vilar på vetenskaplig grund. En "måste bok" för den som är intresserad av ämnet.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison