Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2023-02-20
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
219 g
SAB
Koafi,Koa.5
ISBN
9789180501859

Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2023-02-20
89
  • Skickas från oss på torsdag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Boken som på kort tid ger dig en mycket pedagogisk och intressant genomgång av Israel-Palestina-konflikten« Marcus Oscarsson, TV4

»Mycket pedagogiskt och välskrivet« Svenska Dagbladet

ISRAEL PALESTINAFRÅGAN INIFRÅN

I Den perfekta konflikten skildrar Johan Berggren - tidigare rådgivare till Tony Blair och stabschef vid Kvartetten i Jerusalem - vår tids mest svårlösta konflikt.

Boken bygger på författarens erfarenheter från fyra år i konfliktens fysiska epicenter, från tjänstgöring och resor runt om i Israel, Västbanken, Gaza och regionen samt ett sextiotal intervjuer med allt ifrån religiösa israeliska bosättare till radikala palestinier. Berättelsen, som blickar både bakåt och framåt, kombinerar historiska skildringar, initierade politiska analyser och personliga betraktelser.

Här beskrivs en närmast perfekt konflikt - territoriell, existentiell, religiös - med två sidor som båda ser sig som offer, som tolkar historien diametralt olika och som misstror varandra fundamentalt. Men kan en historia av krig och lidande förbytas i en ljusare framtid och vilka är vägarna bort från politiska låsningar och ständiga våldscykler?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån
  2. +
  3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra och initierat
    Per Lindbladh, 29 december 2023

    Den bästa sammanfattning på svenska jag läst och konflikten mellan Israel och palestinierna. Mångsidig, vidsynt och mycket informativ. Dessutom är det en bok som inte är utan hopp, även när det ser som mörkast ut.

  2. Givande
    Magnus, 25 juni 2023

    Det finns böcker som är en njutning att läsa, denna är en av dem. Anledningen är det snygga upplägget på de trätoämnen som Israel och Palestina kört fast i. Här behövs kompromisser från bägge sidor. Ett nöje att ha denna bok i hyllan

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Johan Berggren

  • Den perfekta konflikten

    Johan Berggren

    I Den perfekta konflikten skildrar Johan Berggren - tidigare rådgivare till Tony Blair och stabschef vid Kvartetten i Jerusalem - vår tids mest svårlösta konflikt. Boken bygger på författarens erfarenheter från fyra år i konfliktens fysiska epicen...