Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2019-12-16
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Lotta Eklund
Originaltitel
Terapeuten
Vikt
510 g
SAB
Hce
ISBN
9789177951179

Terapeuten

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-12-16
204
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den unga psykologen Sara driver en privatpraktik för ungdomar från ett kontor ovanpå garaget i den stora, ärvda villan hon håller på att renovera med sin ambitiösa överarbetade arkitektman Sigurd.

Men det går trögt med både jobb och renovering och en dag lämnar Sigurd ett svårtolkat meddelande på Saras telefonsvarare för att sedan försvinna. Det gamla halvfärdiga huset känns långtifrån tryggt. Föremål försvinner och dyker upp igen, och är det fotsteg Sara hör från vinden om natten?

Terapeuten är en laddad, oförutsägbar spänningsroman om att vara vilsen i livet, om felval och förödande självbilder. En berättelse där inget är vad det ser ut att vara. Helene Flood hyllades enhälligt av kritikerna som en förnyare av spänningsgenren när debuten Terapeuten gavs ut i Norge.

Helene Flood (f. 1982) är psykolog och har forskat om våld och traumarelaterad skam och skuld. Hon är bosatt i Oslo med man och två barn och har tidigare gett ut en ungdomsroman och sakprosa. Hennes första roman för vuxna, Terapeuten, gjorde succé i Norge när den kom ut och är i dagsläget såld till 26 länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Terapeuten
  2. +
  3. Änkan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Änkan av Helene Flood (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Terapeuten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 28 februari 2020

    Spänningsromanen Terapeuten är den norska psykologen Helene Floods första roman för vuxna. Och det var en mycket bra deckardebut, tycker jag.

    Boken är välskriven och lättläst. Den är mystisk och spännande. Och den är helt oförutsägbar med vändningar jag inte alls hade förutsett.

    Jag rekommenderar varmt boken. Och hoppas på fler liknande böcker av författaren.

  2. Lysande!
    -, 31 januari 2020

    Det här är en psykologisk thriller helt i min smak. Smart, detaljrik och suggestiv. På ett fullständigt lysande sätt bygger författarinnan upp spänningen med en berättarröst, det är endast Saras perspektiv läsaren får ta del av. I tillbakablickar minns Sara tillbaka hur det var när hon och Sigurd träffades, hur deras förhållande utvecklades. Vi förstår snart att allt kanske inte var så bra mellan dem. Dåtid och nutid varvas skickligt och pusselbit läggs till pusselbit, innan vi slutligen har ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Helene Flood