Bokcirkeln vid världens ände (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2019-08-16
Upplaga
1
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Dimensioner
217 x 142 x 25 mm
Vikt
531 g
SAB
Hc
ISBN
9789177990987

Bokcirkeln vid världens ände

(36 röster)  |  Läs 20 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-08-16
192
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Årets bästa feelgoodroman. Bokcirkeln vid världens ände är en bok som fullkomligt sprudlar av läs- och berättarglädje.« Johanna Wistedt, recensent i Amelia

»Skybäck är en svensk blandning av Lucy Dillon och Nora Roberts.« Denise Rudberg

»Det finns vissa böcker man aldrig glömmer. Detta är en bok som tillhör just denna kategori. En rar och varm berättelse om längtan, systerskap, vänskap och försoning. Berättelsens ömsom breda penseldrag ömsom djupa bottnar bjuder läsaren på en spännande resa med historiska inslag, och man etsar sig lätt fast i läsandet när man väl börjat. ... Med författarstänk av - enligt min mening - Liane Moriartys igenkännande och varma sätt att ta sig an känslomässiga bagage och Jojo Moyes förmåga att blanda svärta och livssituationer med humor, bjuds läsaren på ett smörgåsbord av feelgood. Detta är boken som lovar och levererar stort, och en sötsak du inte vill missa.« Carolines bokhylla

Av författaren till Bokhandeln på Riverside Drive - såld i över 120.000 exemplar!

En solig majdag flyttar svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan, men hennes vistelse får ett abrupt slut när hon en kväll packar sin väska och försvinner spårlöst. Trettio år senare mottar hennes syster Patricia ett anonymt brev med Madeleines halsband i och hon bestämmer sig för att resa till den lilla strandbyn i ett sista försök att hitta sin syster.

Patricia tar in på Ljusskärs enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books, där många av de boende samlas för att prata och äta Monas omtyckta tångbullar. Snart lär Patricia känna en omaka grupp kvinnor som förenas genom sin bokcirkel och mellan litterära samtal, kärleksbekymmer och äktenskapsproblem börjar kvinnorna nysta i Madeleines mystiska försvinnande. Men alla är inte lika tillmötesgående och Patricia inser att hennes frågor river upp gamla sår.

Vad var det egentligen som hände med Madeleine den där ödesdigra sensommarkvällen och vad är det för en mörk hemlighet som människorna i byn är så måna om att bevara?

Bokcirkeln vid världens ände är en charmig och hoppfull historia om hur kärlek och vänskap kan läka gamla sår och hjälpa någon att börja om på nytt.

Frida Skybäck bor själv i Skåne med sin man och deras två barn. Hennes senaste bok, Bokhandeln på Riverside Drive, hyllades av både läsare och kritiker. Bokcirkeln vid världens ände är hennes sjunde roman.

»Den bästa Skybäck skrivit hittills. Gripande, fängslande och briljant skriven. Full pott helt enkelt! Betyg: 5/5« Boklusen

»Åh vad jag älskade den här boken! En av årets bästa läsupplevelser.« Sofia's Books

»Boken har allt man kan kräva av en feelgood-roman och är fylld av värme precis som karaktärerna.« Litteraturlivet

»En fängslande historia som man måste få veta slutet på.« krimkolan

»En ljuvlig och oemotståndlig berättelse. Läs den!« Frida's bookcorner

»WOW, vilken bok! Ville INTE att den skulle ta slut ... denna underbara bok har allt! Humor, spänning, mys, böcker ... läs läs! 5/5 i betyg.« Sofia Hjort, bokbloggare

»Tilltalande jordnära humor blandat med utsökt fängslande färgstarkt persongalleri. Tala om njutbar läsning!« Boktokig

»Tempot, spänningen och nyfikenheten driver läsaren framåt. Karaktärerna är skissade med värme och i den pittoreska miljön finns också en dos humor.« BTJ

»Det är omöjligt att inte älska den!« bok.film.tipset

»Frida har skrivit ännu en härlig feelgood-pärla!« Thereses Boklåda

»Bokcirkeln vid världens ände är en bok jag varmt kan rekommendera.« Ur min bokhylla

»Frida Skybäck fångar själva essensen med läsandets förenande kraft på ett sätt som gör mig alldeles varm i hjärtat.« Johanna
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bokcirkeln vid världens ände
  2. +
  3. Midnattssol

De som köpt den här boken har ofta också köpt Midnattssol av Frida Skybäck (pocket).

Köp båda 2 för 281 kr

Kundrecensioner

Det finns 20 recensioner av Bokcirkeln vid världens ände. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Relationer och ett mystiskt försvinnande
    Iselda, 3 augusti 2020

    Parallellhandling mellan 1980-tal, då en ung kvinna flyttar till ett litet samhälle för att sedan mystiskt försvinna, och nutid, då systern till henne kommer till samhället i jakt på sanningen om vad som hände,

  2. Underbar och välskriven
    @bettan_bokprataren (Örebro), 30 januari 2020

    En äkta feelgood pärla med allt från sorg och tårar till skratt, kärlek och fin vänskap. Handlingen har dessutom även ett djupare budskap där olika beslut måste tas och nya livsval måste göras.

    Person- och miljöskildringarna känns så äkta, jag kan se tanterna som härjar runt på Monas Hotell, hur de styr och ställer. Men även det vackra landskapet som hela berättelsen kretsar kring, sandstränder, klippor och en vacker byggd. Hög mysfaktor och spänning spänning som gör den här boken till en riktig bladvändare.

  3. Underbara karaktärer
    Angelica (@angelicasbokhylla) (Värnamo), 20 oktober 2019

    I Bokcirkeln vid världens ände är gränsen mellan allvar och glädje väldigt tunn. Boken är sorglig och tung på många sätt men ger också härliga skratt och värme. Vi får följa Madeleines tid i Ljusskär år 1987 parallellt med nutid i Ljusskär. Det är ett rikt persongalleri i boken med många olika intressanta karaktärer. Författaren lyckades få mig att bli intresserad av varje karaktärs liv och historia, och det väldigt tidigt i boken. Bit för bit fick man reda på mer om Madeleines liv och vad so... Läs hela recensionen

  4. Fantastisk bok!
    Anne-Christin Skånberg (Askim), 18 oktober 2019

    Svårt att lägga ifrån sig boken när man väl börjat läsa! En bra story med komplexa och vanliga människor! Mycket trevlig att läsa!

  5. Fantastiskt välskriven feelgood med djup värme
    Valentine, 15 oktober 2019

    Härligt berättad med visdom och igenkänning. Missa inte denna pärla som är en resa i mänsklighet, kärlek och värme, men som inte väjer för det svarta och jobbiga i livet.

  6. Värmer hjärtat!
    Kaffeläsaren, 10 oktober 2019

    Jag har läst nästan alla böcker som Frida skrivit och upptäckte henne första gången som författare via serien om Systrarna Stiernfors. Det känns betryggande att läsa en bok som Frida skrivit. Jag vet att det kommer vara en bok som är välskriven med trovärdiga och intressanta kvinnokaraktärer och att berättelsen kommer fånga mig! Bokcirkeln vid världens ände är inget undantag! Det är en gripande berättelse om amerikanskan Patricia, vars syster Madeleine försvann för trettio år sedan under sin ... Läs hela recensionen

  7. En fantastisk bok!
    @lindas_bokhylla, 3 oktober 2019

    Jag har läst Frida Skybäcks nya roman Bokcirkeln vid världens ände. Hennes förra feelgood-roman tyckte jag väldigt mycket om, så jag hade höga förväntningar inför denna och den infriades med råge.

    Boken handlar om svenskättade Patricia Grey som far till Sverige i sitt sökande efter sin syster Madeleine som försvann spårlöst 30 år tidigare. I Ljusskär och på det enda hotellet i samhället, lär Patricia känna en brokig skara kvinnor som samlas kring en bokcirkel och som tillsammans för... Läs hela recensionen

  8. fängslande berättelse
    Lollos bokhörna, 3 oktober 2019

    Frida kan fängsla sina läsare med sitt berättande. Det här är en fantastiskt fin historia om både sorg och glädje. Berättelsen är välskriven och lätt att komma in i men är betydligt svårare att släppa i från sig.

    Berättelsen handlar om Patricia som åker till Sverige för att försöka få reda på vad som hände hennes syster Madeleine, som försvann från den frikyrkan i Ljusskär hon hade åkt för att praktisera i.

    Väl i Ljusskär träffar Patricia en grupp omaka kvinnor som förenas g... Läs hela recensionen

  9. Charmig bladvändare
    @i_min_bokhylla (instagram), 30 september 2019

    Bokcirkeln vid världens ände är en charmig bok skriven av Frida Skybäck. Med ett färgstarkt persongalleri är denna välskrivna bladvändare en hoppfull läsning om hur kärlek och vänskap kan läka gamla sår och hjälpa någon att börja om på nytt.
    En jordnära fängslande bok att värma sig med i höstrusket eller njuta av i sommarens sista solstrålar. Fin, varm och underbar.

  10. Hoppfull och charmig bok
    Ulrica (Jönköping), 21 september 2019

    En solig dag i maj anländer svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär för att praktisera i Frihetskyrkan. En kväll försvinner hon spårlöst och ingen vet vart hon tagit vägen.
    Trettio år senare får hennes syster Patricia i Charlottesville, USA ett anonymt brev med Madeleines halsband. Hon beger sig till Sverige för att söka svar på vad som egentligen hände hennes syster.
    Hon checkar in på Monas Bed, Breakfast & Books. Hennes sökande mottas inte så positivt av de boende i den lilla s... Läs hela recensionen

  11. En riktig pärla
    @litematochenbok, 19 september 2019

    En utmärkt blandning av feelgood och lite mysdeckare. Karaktärerna känns verkliga och man dras in i handlingen direkt. Gillar Frida Skybäcks litterära referenser som hon väver in i sina böcker. Rekommenderas varmt! En riktig bladvändare!

  12. En härlig feelgood
    Jecka74, 17 september 2019

    Det finns så mycket som jag gillar med den här boken! Först ett vackert omslag och en underbar titel som fått mig att längta efter att få läsa boken ända sedan jag såg den första gången. Nu när jag har läst boken kan jag säga att den levde upp till alla mina förväntningar. "Bokcirkeln vid världens ände" är en fantastisk historia som genomsyras av såväl vemod som livsglädje och som handlar om sorgen och sökandet efter en försvunnen syster. Den handlar också mycket om vänskap, relationer och så... Läs hela recensionen

  13. Varm, go feelgood
    Jenny Wikander, 15 september 2019

    En solig majdag flyttar svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan , men hennes vistelse får ett abrupt slut när hon en kväll packar sina väskor och försvinner spårlöst. Trettio år senare mottar hennes syster Payricia ett anonymt brev med Madeleines halsband i och hon bestämmer sig för att resa till den lilla strandbyn i ett sista försök att hitta sin syster. Patricia tar in på Ljusskärs enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books, där ... Läs hela recensionen

  14. Underhållning i hög klass!
    -, 12 september 2019

    Bokcirkeln vid världens ände är en feelgood med ett mysterium i fokus. Vi får främst följa Patricia, men även hennes systers ankomst och liv i Skåne. Det binds ihop på ett spännande och gripande sätt så att jag bara måste fortsätta läsa för att få reda på mer. Skybäcks karaktärer är som vanligt väluppbyggda med härliga nyanser och intressanta bakgrunder. Det är även underbart att få ta del av bokreferenser och läsglädje. Jag ger boken 4/5. Nu blir jag sugen att försöka hitta Den vita frun av ... Läs hela recensionen

  15. En underbar läsupplevelse!

    "Bokcirkeln vid världens ände" är en bok att bli härligt varm i hjärtat av! 😍
    Patricia åker från USA till Ljusskär för att försöka ta reda på vad som hände hennes syster Madeleine som försvann spårlöst 32 år tidigare. Att få information av vad som hänt systern visar sig svårare än hon hoppats, men i sitt sökande lär hon känna några av invånarna på den lilla orten. Det är Mona som har ett B, B & B, Doris som blivit änka, den lite kantiga Evy och glamorösa Marianne 😊
    <... Läs hela recensionen

  16. WOW!
    Sofia , 12 september 2019

    WOW vilken bok! Ville INTE att den skulle ta slut! Denna underbara bok handlar om 2 tidsperioder, nutid och dåtid. Den svenskättliga tjejen Madeleine Grey flyttar till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan. Efter några månader försvinner hon helt! Efter 30 år åker hennes syster till Skåne för att ta reda på vad som egentligen hände. Hon träffar ett härligt gäng som försöker hjälp henne. Vad hände Madeleine? Denna bok har humor, spänning, mys, böcker och i slutet blev det tårar. Läs läs!!!!

  17. En av årets bästa läsupplevelser!
    sofias_books, 12 september 2019

    Åh vad jag älskade den här boken! 😍 Jag fick ett recensionsexemplarav "Bokcirkeln vid världens ände" av Frida Skybäck. Det var en av årets bästa läsupplevelser. Frida skriver med sådan känsla och jag har både gråtit och skrattat högt under tiden som jag läst. Jag har skadat mitt knä och den här boken har fått mig att glömma värken för ett tag.

    Boken utspelar sig mestadels på Monas Bed, Breakfast and Books i Ljusskär i Skåne. Där träffar vi på ägaren Mona och hennes dotter oc... Läs hela recensionen

  18. När kommer uppföljaren?
    Krimkolan, 12 september 2019

    Patricia från Charlottesville reser till Sverige för att ta reda på vad som hände med hennes syster Madeleine då hon försvann under sommaren 1987.
    Precis som i den mycket charmiga tidigare romanen Bokhandeln på Riverside Drive så varvas nutid med dåtid, vilket är ett berättargrepp som jag verkligen gillar.
    Historien förs framåt berättat ur flera människors perspektiv med tillbakablickar på Madeleines sommar.
    En fängslande historia som man måste få vet slutet på, vilket gjorde att ... Läs hela recensionen

  19. Underbar!
    @boktyckaren, 12 september 2019

    Precis som i Skybäcks böcker om systrarna Stiernfors berättas "Bokcirkeln vid världens ände" i två olika tider. Jag verkligen älskar detta sätt att läsa, att få följa två historier parallellt, en nu och en då.
    Det finns alla typer av karaktärer i den lilla byn, både de man tycker om och vill lära känna, och de man verkligen ogillar.
    Monas Bed, Breakfast & Books gör ju att man omedelbart vill flytta in i boken och aldrig komma ut igen.
    Ännu en pärla från Frida att bevara i hjärtat... Läs hela recensionen

  20. Gripande feelgood med svärta och djup
    Uppbokad , 12 september 2019

    Det har gått trettio år sedan Madeleine Grey försvann spårlöst i den lilla strandbyn Ljusskär under sin praktikperiod i Frihetskyrkan. Systern Patricia har gett upp hoppet om att få reda på vad som egentligen hände, tills den dag då hon får ett brev med Madeleines halsband i. Hon återvänder till Sverige för ett sista försök att finna sanningen. På Monas Bed, Breakfast & Books får hon inte bara husrum och mat utan även nya vänner i en bokcirkel. Men alla i byn är inte lika villiga att hjälpa h... Läs hela recensionen

Visa alla 20 recensioner

Fler böcker av Frida Skybäck