Bokcirkeln vid världens ände (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2020-05-20
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
194 g
SAB
Hc
ISBN
9789177991816

Bokcirkeln vid världens ände

(76 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-05-20
79
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Årets bästa feelgoodroman. Bokcirkeln vid världens ände är en bok som fullkomligt sprudlar av läs- och berättarglädje.« Johanna Wistedt, recensent i Amelia

»Skybäck är en svensk blandning av Lucy Dillon och Nora Roberts.« Denise Rudberg

»Det finns vissa böcker man aldrig glömmer. Detta är en bok som tillhör just denna kategori. En rar och varm berättelse om längtan, systerskap, vänskap och försoning. Berättelsens ömsom breda penseldrag ömsom djupa bottnar bjuder läsaren på en spännande resa med historiska inslag, och man etsar sig lätt fast i läsandet när man väl börjat. ... Med författarstänk av - enligt min mening - Liane Moriartys igenkännande och varma sätt att ta sig an känslomässiga bagage och Jojo Moyes förmåga att blanda svärta och livssituationer med humor, bjuds läsaren på ett smörgåsbord av feelgood. Detta är boken som lovar och levererar stort, och en sötsak du inte vill missa.« Carolines bokhylla

Av författaren till Bokhandeln på Riverside Drive - såld i över 120.000 exemplar!

En solig majdag flyttar svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan, men hennes vistelse får ett abrupt slut när hon en kväll packar sin väska och försvinner spårlöst. Trettio år senare mottar hennes syster Patricia ett anonymt brev med Madeleines halsband i och hon bestämmer sig för att resa till den lilla strandbyn i ett sista försök att hitta sin syster.

Patricia tar in på Ljusskärs enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books, där många av de boende samlas för att prata och äta Monas omtyckta tångbullar. Snart lär Patricia känna en omaka grupp kvinnor som förenas genom sin bokcirkel och mellan litterära samtal, kärleksbekymmer och äktenskapsproblem börjar kvinnorna nysta i Madeleines mystiska försvinnande. Men alla är inte lika tillmötesgående och Patricia inser att hennes frågor river upp gamla sår. Vad var det egentligen som hände med Madeleine den där ödesdigra sensommarkvällen och vad är det för en mörk hemlighet som människorna i byn är så måna om att bevara?

Bokcirkeln vid världens ände är en charmig och hoppfull historia om hur kärlek och vänskap kan läka gamla sår och hjälpa någon att börja om på nytt.

Frida Skybäck bor själv i Skåne med sin man och deras två barn. Hennes senaste bok, Bokhandeln på Riverside Drive, hyllades av både läsare och kritiker. Bokcirkeln vid världens ände är hennes sjunde roman.

»Den bästa Skybäck skrivit hittills. Gripande, fängslande och briljant skriven. Full pott helt enkelt! Betyg: 5/5« Boklusen

»Åh vad jag älskade den här boken! En av årets bästa läsupplevelser.« Sofia's Books

»Boken har allt man kan kräva av en feelgood-roman och är fylld av värme precis som karaktärerna.« Litteraturlivet

»En fängslande historia som man måste få veta slutet på.« Krimkolan

»En ljuvlig och oemotståndlig berättelse. Läs den!« Frida's bookcorner

»WOW, vilken bok! Ville INTE att den skulle ta slut ... denna underbara bok har allt! Humor, spänning, mys, böcker ... läs läs! 5/5 i betyg.« Sofia Hjort, bokbloggare

»Tilltalande jordnära humor blandat med utsökt fängslande färgstarkt persongalleri. Tala om njutbar läsning!« Boktokig

»Tempot, spänningen och nyfikenheten driver läsaren framåt. Karaktärerna är skissade med värme och i den pittoreska miljön finns också en dos humor.« BTJ

»Det är omöjligt att inte älska den!« bok.film.tipset

»Frida har skrivit ännu en härlig feelgood-pärla!« Thereses Boklåda

»Bokcirkeln vid världens ände är en bok jag varmt kan rekommendera.« Ur min bokhylla

»Frida Skybäck fångar själva essensen med läsandets förenande kraft på ett sätt som gör mig alldeles varm i hjärtat.« Johanna Wistedt

»En underbart mysig feelgood med en liten touch a
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bokcirkeln vid världens ände
  2. +
  3. Bokhandeln på Riverside Drive

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bokcirkeln vid världens ände. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hade förväntat mig mer
    Bokdjungeln , 27 juli 2022

    Jag brukar tycka att Skybäcks böcker är riktigt bra. Men denna gång känns innehållet mediokert. Handlingen spretar lite åt olika håll och jag sitter bitvis och funderar på vad det är för typ av bok jag läser. Boken är helt ok, men jag hade förväntat mig mer.

  2. Bokcirkeln?
    Gunipeg, 27 januari 2021

    För mig var detta en slätstruken och seg historia som slutar i ett crescendo, som jag inte kan få att passa in i mönstret. Och bokcirkel var väl det minsta man fick läsa om, tycker nog det handlar mer om vad som händer i församlingen. Jag fick gå tillbaka gång på gång för att få ett sammanhang mellan personer och händelser. Så det lockar inte till mer läsning av den författaren.

  3. Härliga miljöer
    Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

    Denna bok är minst lika bra som jag förväntade mig! Jag älskade "Bokhandeln på Riverside Drive" och denna är i samma anda och lika mysig. Jag är fast i mysteriet om vad som hände Madeleine och jag gillar skarpt att boken är uppdelad i relativt korta kapitel med två historier jag som läsare får följa genom hela boken. På sidan om den spännande och kärleksfulla historien, hur mysigt är det inte med ett Bed, Breakfast & Books?! Som vanligt i hennes böcker älskar jag miljöerna och hur berättelsen vävs ihop fint med ett väl bearbetat slut.

  4. Lättsam läsning som följer mallen
    Annakarin , 4 september 2020

    Ingen bok som stannar länge i minnet men en trevlig läsning. Som alltid, varför denna märkliga brist på kommunikation mellan personer som annars verkar så frispråkiga? Att flyga runt jorden och leta försvunnen syster verkar lättare än att ta ett försiktigt snack med svärdottern över en kopp kaffe..

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Frida Skybäck