Bokskåpets hemlighet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2020-08-17
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
215 x 143 x 27 mm
Vikt
506 g
SAB
Hc
ISBN
9789177992011

Bokskåpets hemlighet

(45 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-17
199
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
"Med den här boken visar Frida Skybäck att hon är vår okrönta feelgooddrottning." Johanna Wistedt

"Skybäck är ett geni när det gäller historiska kärleksberättelser." Bokfiii

"En av årets bästa böcker! En bok som direkt hamnar på min topplista." Dom kallar henne Tess



Av författaren till Bokhandeln på Riverside Drive och Bokcirkeln vid världens ände - sålda i över 220 000 exemplar!


I ett gammalt bokskåp i mormors slitna stuga hittar Rebecka en dagbok och en samling brev från 1940-talet och det visar sig snart att hennes familjehistoria är mer komplicerad än hon trott. Vad är det för mörka hemligheter som hennes älskade mormor Anna har dolt under alla dessa år?

Rebecka har flytt sin trasiga familjesituation och inte träffat sin mamma på flera år, men när mormor hamnar på sjukhus återvänder hon motvilligt till Skåne. I breven och dagboken får en berättelse från andra världskriget liv. Den unga Anna är förälskad i Luca och beredd att riskera allt när han ber henne om hjälp med att smuggla danska judar över sundet, omedveten om att ingripandet kommer att förändra deras liv för alltid.

Rebecka läser andaktsfullt och inser att hon inte är den enda som behöver försonas med sitt förflutna. Men finns det fortfarande tid nog för familjen att hitta tillbaka till varandra?

Bokskåpets hemlighet är en gripande och hoppfull historia om hur man går vidare efter en tragedi och kärlek så storslagen att den skapar svallvågor genom årtionden.

FRIDA SKYBÄCK bor i Skåne med sin man och deras två barn. Hennes två första böcker på LB Förlag, Bokhandeln på Riverside Drive och Bokcirkeln vid världens ände, hyllades av både läsare och kritiker och har sålt i över 175 000 exemplar. Bokskåpets hemlighet är Fridas efterlängtade åttonde bok.

"Med fingertoppskänsla och lyhördhet målar författaren upp karaktärer, stämningar och känslotillstånd som träffar mitt i prick. Bokskåpets hemlighet lyckas med konsten att kombinera eskapism med det jordnära och väjer inte för att skildra såväl förtvivlan som himlastormande kärlek förlagd under både andra världskriget och i nutid. Med den här boken visar Frida Skybäck att hon är vår okrönta feelgooddrottning." Johanna Wistedt

"En härligt rik historia med alla ingredienser som skapar en bra feelgood!" Betyg 4, Expressen Söndag

"Bokskåpets hemlighet är en intensiv, händelserik och varm berättelse om kärlek, öde och mod. De två parallella historierna vävs skickligt samman och blir en välskriven och läsvärd feelgoodroman." BTJ

"Ju mer jag läser, desto mer fastnar jag i berättelsen. Det är som om jag aldrig vill sluta läsa. Frida Skybäck är en skicklig författare som behärskar det skriftliga språket. ... Frida Skybäck är likt bokblurben en otroligt begåvad författare, ett geni när det gäller historiska kärleksberättelser. " Betyg 5 av 5, Bokfiii

"En av årets bästa böcker! En bok som direkt hamnar på min topplista. Den griper tag i en och det är svårt att lägga ifrån sig boken ... Frida har en väldigt god förmåga att få karaktärerna levande och väver samman nutid med dåtid på ett skickligt sätt. Välskriven och fängslande helt enkelt. Tror detta är Fridas bästa bok hittills. Hon gör mig inte besviken som läsare." Dom kallar henne Tess

"Vilken bra bok du skrivit, Frida Skybäck! Jag som inte läser feelgood så ofta har verkligen fastnat för dina böcker och Bokskåpets hemlighet är bäst hittills. Löp och köp, låna eller ladda ner är mitt budskap till alla!" Cilla Ingeborg, bokbloggare

"Lika vacker som omslaget. Historien griper tag i mig direkt och jag ser fram emot varje lässtund jag kan roffa åt mig." Millimys books

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bokskåpets hemlighet
  2. +
  3. Bokhandeln på Riverside Drive

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Bokskåpets hemlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. 4+
    Bokdjungeln , 19 maj 2021

    Vilken vacker bok. Den är djup och fin men också hemsk. Det är dock detta som gör boken så bra. Även om boken innehåller mycket kärlek så återfinns samtidigt allvar, spänning och mörker. Jag gillar blandningen. Språket är lättförståeligt och sidorna flyger fram när en väl börjat läsa. Kombinationen av nutid och dåtid är också en komponent som bidrar till att boken blir så bra.
    Jag tycker återigen att Skybäck levererar en fantastiskt läsvärd feelgood-bok, och har du inte läst hennes tidig... Läs hela recensionen

  2. Gripande feelgood med inslag av mörker!

    Jag har ofta sett Frida Skybäcks böcker i olika medier och förstått att de är hyllade av såväl läsare som kritiker. Och nu förstår jag varför!

    Bokskåpets hemlighet är en varm och gemytlig bok. Den är välskriven och lättläst, språket flyter lätt och storyn har ett bra driv.

    Jag är svag för historiska romaner, generationsromaner, böcker som pendlar mellan två olika tidsperioder, andra världskriget och feelgood. Frida Skybäck har samlat alla mina beröringspunkter i en och samma... Läs hela recensionen

  3. Bättre blir det inte
    @bettan_bokprataren (Örebro), 12 januari 2021

    Jag är mållös! Nog för jag gillat Fridas tidigare böcker, men den här...
    Jag tror knappast det kan bli bättre och jag har svårt att veta vilka superlativ jag ska använda den här gången. Det känns som om ord inte räcker till. Du måste läsa den och själv förstå vad jag menar.

    Fridas sätt att få karaktärerna levande, att kunna ge mig den stämning som karaktärerna känner och att kunna förmedla detta på ett sätt som gör att jag är där, är helt magiskt.
    Hon skildra hopp, förtvivlan... Läs hela recensionen

  4. Bra blandning mellan dåtid och nutid
    Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

    Mysig bok, där blandningen mellan dåtid och nutid är perfekt. Jag hade oerhört höga förväntningar på boken då jag har älskat hennes två senaste böcker. Den möter inte helt mina höga förväntningar men är en bra bok. Denna bok fokuserade inte lika mycket på mysterier som de tidigare utan jag upplevde att den fokuserade mer på kärlek och att reparera trasiga familjeband. Språket är målande och hon får hela tiden berättelsen att gå framåt i ett mysigt och alldeles lagom tempo. Jag rekommenderar v... Läs hela recensionen

  5. Underbar feelgood
    veronicas_bok_bak_liv, 22 november 2020

    Rebecka lämnar jobb och sambo i Stockholm för att åka och hjälpa sin mormor i Skåne som brutit armen. Under tiden mormor ligger på sjukhuset så städar och röjer hon i hennes stuga och hittar då brev och dagbok från 1940-talet, det visar sig att det finns hemligheter och hennes familjehistoria inte är som hon trott. Rebecka vill veta vad som döljer sig och kanske få svar på vad som ligger bakom en del frostiga relationer inom familjen.

    För mig var Frida Skybäck en ny bekantskap, jag ... Läs hela recensionen

  6. Läsvärd
    Iréne Boman, 23 oktober 2020

    Det är första gången jag träffade Frida Skybäck. En fin berättelse om mormor och barnbarn, om nu och då ( början på 40-talet). Jag läser gärna fler böcker av henne.

  7. Underbar
    Valentine, 9 oktober 2020

    Underbar och lättläst med känsla för historien och vad det innebär att vara människa. Kärlekshistoria med djup och känsla. Kan verkligen rekommenderas! Läs den!

  8. Underbar bok
    Merja Olsson, 7 oktober 2020

    Boken var underbar och härlig som alla hennes fina böcker. Jag bara älskar den! Jag rekommenderar den verkligen det varmaste. Läs den!

  9. Feelgood
    ¿bokdiggaren¿, 24 september 2020

    Ytterligare en bra berättelse av Frida Skybäck. Lite dåtid, lite nutid och mycket feelgood.
    En helt okej blandning om du frågar mig!

  10. Frida Skybäck - en ny favorit!
    Ingmarie Lundgren, 15 september 2020

    Det här skrev jag till Frida Skybäck och jag antar att det säger vad jag tycker om boken:
    Har precis läst ut den. Jag tycker väldigt mycket om boken och ditt sätt att berätta så jag vill läsa mer av dig Jag är 70-plussare så jag håller mig på min kant och är så glad att du förgyller min tillvaro. TACK!

  11. Dotter, mamma, mormor
    Iselda, 12 september 2020

    Parallellhandling som pendlar mellan 1943 och 2007. Huvudpersonen Rebecka är en framgångsrik ekonom som bor med sin karriärälskande sambo Joar i Stockholm. Hon får en dag ett samtal från ett sjukhus i Skåne där hennes mormor Anna är efter att ha brutit handen.
    Rebecka åker till sin mormor och lär sig saker om både sin mormors liv, men även insikter om sig själv. Romanen handlar om en livsomvälvande resa för huvudpersonen att förstå sig själv och sina närmaste. Rekommenderas.

  12. Fullträff!
    Lollos bokhörna, 12 september 2020

    Rebecka hittar en dagbok och en samling brev från 1940-talet i ett bokskåp när hon är i sin mormors stuga. Det visar sig att Rebeckas familjehistoria är lite mer komplicerad än vad hon trott. Vad är det för hemligheter som hennes mormor döljer?

    En fantastiskt finstämd historia med sorgliga inslag som tog andan ur mig. Jag slukade boken och ville inte att den skulle ta slut. Det är en historia där nutid varvas med dåtid. Händelser då påverkar nuet och jag tycker att Frida på ett skick... Läs hela recensionen

  13. Du har gjort det igen
    Agneta Nord, 30 augusti 2020

    Vilken underbar bok med ett fantastiskt galleri av personer. Berättelsen berörde mig djupt. Allt från förtvivlan till himlastormande kärlek. Frida Skybäck har gjort det igen. Denna boken är en klar fullträff❤

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Frida Skybäck