Pitbull (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kaldan och Schäfer (del 3)
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2022-03-22
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Helena Stedman
Originaltitel
Pittbull
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
217 x 143 x 24 mm
Vikt
486 g
SAB
Hce
ISBN
9789177992134

Pitbull

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-22
209
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor


"En ovanligt elegant intrig och högst oväntade vändningar." Lotta Olsson, DN

Journalisten Heloise Kaldan skriver en artikel om Röda Korsets vaktjänst, ett system där volontärer ger en hjälpande hand till människor som ligger på sin dödsbädd. Under researcharbetet möter hon Jan Fischhof, en cancersjuk äldre man från Södra Jylland. Han berättar för Heloise att han i sin ungdom var inblandad i ett mord, som han nu fruktar att Gud kommer straffa honom för.

Heloise vägrar tro att Jan är en kallblodig mördare och börjar gräva i vad som hände offret, en man som kallades för Pitbull. Hon upptäcker att händelsen har en koppling till ett fall från slutet på 1990-talet, då flera unga kvinnor försvann spårlöst. I jakten på sanningen tar hon återigen hjälp av sin gamle vän, mordutredaren Erik Schäfer.

I en kamp mot klockan måste Heloise ta reda på vad som verkligen hände innan Jan tar sitt sista andetag. Vem var Pitbull? Hade Jan något med hans död att göra? Och vem kan Heloise lita på när både de anhöriga och polisen ljuger?

ANNE METTE HANCOCK är född i Gråsten i Danmark och har bott i både USA och Frankrike. Hon är utbildad journalist och bor idag i Köpenhamn med sin familj. Hennes första bok, Likblomman, har vunnit Danska Deckarakademins debutantpris och 2018 utsågs hon till Årets danska författare. Äppelmannen är den andra boken om journalisten Heloise Kaldan och mordutredaren Erik Schäfer. Pitbull är den tredje.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pitbull
  2. +
  3. Äppelmannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äppelmannen av Anne Mette Hancock (inbunden).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pitbull. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ytterligare en bra bok av Anne Mette Hancock!

    Danskarna är väldigt bra på att skriva både deckare och krim, oavsett om det gäller Film eller böcker. De lyckas få till det där lilla extra som gör att man bara vill fortsätta läsa, eller titta om det är film.

    "Pitbull" är den tredje delen i den fristående serien om journalisten Heloise Kaldan och mordutredaren Erik Schäfer, en duo som jag verkligen gillar. Precis som "Likblomman" och "Äppelmannen", de två tidigare böckerna, är denna både spännande, intressant och välskriven. En rik... Läs hela recensionen

  2. Betyg: 4,5 av 5
    Britt-Marie Kullin, 3 maj 2022

    Den här boken, Pitbull, av den danska författaren Anne Mette Hancock, är den tredje boken i serien om journalisten Heloise Kaldan och polisen Erik Schäfer. Dom två första heter Likblomman och Äppelmannen, jag har läst dom båda två, och dom var mycket bra båda två. Och den här tredje boken var också mycket bra, även om jag tyckte att den inte riktigt nådde upp till högsta betyget, som dom två första fick av mig. Men jag kan verkligen rekommendera alla tre böckerna i serien, och ser absolut fram emot förhoppningsvis fler böcker i serien.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anne Mette Hancock