När det värsta händer : ett år av djupaste sorg, kärlek och förundran (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2021-01-20
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Sangregorio, Paolo (form)
Dimensioner
215 x 140 x 23 mm
Vikt
450 g
SAB
Lz Aspemo, Kristina,Lz Tingström, Gösta,Dokc
ISBN
9789177992554

När det värsta händer : ett år av djupaste sorg, kärlek och förundran

(13 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-01-20
209
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jag sitter längst ut på en stol intill din säng och håller dina händer i mina. Alldeles nyss har jag kysst dig på kinden för sista gången och viskat Hej då, älskling. Du är fri att gå. Du ligger så fridfullt på sidan, vänd mot mig. Jag vill stryka dig ömt över kinden, men förstår intuitivt att jag ska låta bli. Vi är så nära i denna stund, och ändå vet jag att jag måste låta dig gå.

Den 23 januari 2019 dör Kristinas älskade Gösta oväntat och mitt i livet. I den här boken skildrar hon det första året utan Gösta, från chock, nattsvart förtvivlan och panikångest, till hopp om en framtid där hon kan stå ut med det tomrum som hennes hjärta för alltid kommer att rymma.

När det värsta händer är en gripande livsberättelse som önskar öka förståelsen för hur sorg kan se ut och skänka tröst och hopp till människor i sorg. Den vänder sig till dem som förlorat någon och till alla som är intresserade av existentiella frågor och öppna för livets andliga dimension. Boken skildrar en kärlek så stark att den når bortom tid och rum och berättar om förunderliga och konkreta upplevelser av att livet och kärleken består även efter döden, om än i ny form.

KRISTINA ASPEMO arbetar med att vägleda individer och grupper i inre och yttre förändringsprocesser. I rollen som terapeut, konsult och yogalärare bistår hon med stöd och inspiration för ökat välmående och personlig utveckling.

"En fin, personlig och kärleksfull skildring av hur sorg kan se ut." Tara

"Författaren skriver personligt, ärligt, smärtsamt och levande om sorg, kärlek och andlighet." Betyg 4 av 5, Håkan Stenow, BTJ

"Den är så vacker, jag gråter av att läsa samtidigt som jag fylls av kärlek och nya insikter." Stjärnvindens skildringar

"Jag sträckläser. Jag rörs personligen av orden hon skriver, händelserna hon skildrar, varsamheten hon skildrar livet med. Det bidrar också till min upplevelse, att jag får bevittna något som är intimt och samtidigt skrivet med sådan integritet. Kristina Aspemo har förmågan att skriva hudnära och personligt, men låter det mest privata vara. Och jag tänker att denna bok är viktig för de allra flesta." Charlotte Cronquist, författare och coach

"Jag kunde ärligt talat inte släppa den, jag bara fortsatte att läsa och läsa. Man blev helt indragen i den. Jag grät och jag skrattade och blev otroligt berörd." Dödenpodden
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När det värsta händer : ett år av djupaste sorg, kärlek och förundran
  2. +
  3. Till mina torskar : mitt liv på Berlins sexklubbar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till mina torskar : mitt liv på Berlins sexklubbar av Hanna Widerstedt, Leone Milton (inbunden).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av När det värsta händer : ett år av djupaste sorg, kärlek och förundran. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Om sorg
    Sofie Henryson, 24 april 2023

    En väldigt välskriven bok. Har blivit väldigt inspirerad och hjälpt av de råd som författaren lyfter fram. Trots en tung sorg så känns det som att livet ändå kan fortsätta.

  2. Berör på djupet
    Cecilia, 11 januari 2022

    Kristina Aspemo skriver kärleksfullt och sårbart med stort mod. Boken är inte bara välskriven och djupt engagerande. Den berör på djupet. Rekommenderas också varmt till dig som har förlorat någon eller till dig som önskar vägledning i hur du stöttar anhöriga i sorg.

  3. Stark, vacker, fylld av kärlek och hopp.
    Mia , 6 mars 2021

    Mina tårar har runnit och jag har förnummit Kristinas sorg, förlust och kärlek. Jag har haft svårt att släppa boken ifrån mig. Även om jag inte träffat Gösta är han så levande på sidorna och att få ta del av Kristinas och Göstas kärlek skapar hopp om att det finns något större, något förbi tid och rum. Att vara i sorg och våga stanna kvar i den är verkligen transformerande, denna bok beskriver den resan så fint. Kristina är modig som bjuder på sårbarheten och visar så vackert hur Göstas kärle... Läs hela recensionen

  4. Fin, berörande och ärlig.
    charlotte , 19 februari 2021

    En bok att hålla sig i under perioder med känslomässiga och själsliga utmaningar. Fint med ärligheten.
    Tack för ditt mod 🌟

  5. Stark kärleksberättelse med viktigt budskap
    Anna A, 18 februari 2021

    När det värsta händer är en stark bok som berör på djupet. Samtidigt som det är en personlig berättelse, så är det även en bok som ger ökad förståelse för hur djup sorg kan vara. Den guidar också i vad man kan tänka på för att kunna vara ett stöd för någon närstående som sörjer. En ögonöppnare som vidgar perspektivet. Fantastiskt bra!

  6. En varm bok om kärlek, sorg o vägen tillbaka.
    Annelie, 10 februari 2021

    Jag blev väldigt berörd av Kristinas berättelse om den starka kärleken och den djupa sorgen som drabbade henne vid förlusten av hennes blivande man. Men boken ger även hopp om att det finns en väg framåt. Hon ger tips om hur andra sörjande och anhöriga kan agera när det värsta händer.

  7. En ögonöppnare!
    Camilla Johansson, 10 februari 2021

    En bok om sorg, saknad och stark kärlek. Det gick inte att lägga ifrån boken, jag sögs genast in i berättelsen. Den drog med mig i en ström av känslor, allt från tårar till skratt, samt hjälpte mig att få större insikt i hur jag bättre kan bemöta människor i sorg framöver.

  8. En vacker & ärlig bok som berör
    Victoria Löwenberg, 10 februari 2021

    Boken "När det värsta händer" drabbar & förtrollar mig. Jag älskar Kristinas sätt att balansera nakenhet och integritet, stor sorg och hoppfullhet, allvar och glädje. Hur hon visar både sin sårbarhet och sin styrka och låter dem finnas där samtidigt.

    Jag läser också boken som en kärlekshistoria utan dess like, Kristinas beskrivning av hennes och Göstas kärlek är så stor, innerlig och vacker.

    Jag läser några rader om och om igen: "Vår tid på jorden är så ofantligt kort på d... Läs hela recensionen

  9. Innerlig, vacker och stark
    Lisa, 10 februari 2021

    "När det värsta händer" grep tag i mig från första stund. Jag sögs in i berättelsen, som är så innerligt sorglig men också otroligt vacker. En sådan kärlekshistoria! Och så väl avvägt mellan det privata och det personliga, det kan ju vara supersvårt. Himla välskriven. En riktigt fin läsupplevelse. Men jag rekommenderar att inte sitta på bussen, det blir många tårar. Detta är en bok som lärt mig mer om sorg, död, livet efter detta och om kärlek. Och också om hur man bäst hjälper den som är i sorg. Rekommenderas varmt!

  10. MYCKET öppen bok om SORG och KÄRLEK
    Leo Cheiron (Österlen), 4 februari 2021

    Kristina Aspemo skriver mycket öppet och flyhänt om vad som skedde, när hennes älskade sambo Gösta Tingström hastigt försvann in i koma - efter - vad som senare visade sig vara en stor hjärnblödning.

    Kristina Aspemo - beskriver så nära och medryckande hur hennes liv slogs i spillror OCH nästan dagboksdetaljerat vad och hur sorgen helt lamslog henne - under mycket lång tid.

    Det är en gripande bok att läsa - och troligen allra mest för oss som var nära vänner med Gösta Tingström.

    ÄVEN - jag saknar honom !

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Kristina Aspemo

  • När det värsta händer

    Kristina Aspemo

    Jag sitter längst ut på en stol intill din säng och håller dina händer i mina. Alldeles nyss har jag kysst dig på kinden för sista gången och viskat Hej då, älskling. Du är fri att gå. Du ligger så fridfullt på sidan, vänd mot mig. Jag vill stryka...